fbpx

Привабливий і неординарний: у Франківську працюють над громадським простором озера і парку

Суспільство 10:42, 20.03, 2017

В Івано-Франківську стартував хакатон зі створення єдиної концепції облаштування Центрального міського парку імені Тараса Шевченка та міського озера.

"Нам дуже важливо, щоб наше озеро і парк були неординарними і щоб люди, які приїжджають до Франківська, казали, що вони такого ще не бачили", – зазначив міський голова Руслан Марцінків під час відкриття хакатону.
Директор КП "Центру розвитку міста і рекреації" Руслана Василюк у коментарі КУРСу зазначила, що попри попередню рекламу хакатону на участь у ньому зголосилося небагато людей, хоча хотіли долучити вже відомих архітекторів і студентів, які мають сучасне урбаністичне бачення облаштування простору. Усього зібралося близько двох десятків учасників, у тому числі запрошені гості з Польщі.
"Ми завжди відкриті до нових ідей. Ці проекти міські і глобальні. Це як пазли, які потрібно потрошки доскладати, долучати все більше ідей. Ми думали, що будуть навіть активісти, представники громадської думки. Але, на жаль, в критиці вони є, а при конструктивних ідеях і пропозиціях… Хотілося би бачити більшу активність мешканців, оскільки ми облаштовуємо громадські простори і хотілося би отримати їхнє бачення і їхні потреби", – сказала Руслана Василюк.
Вона додала, що при попередніх напрацюваннях Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою врахував думку і побажання спортсменів, які займаються біля міського озера.
 
Ініціатори хакатону зазначають, що врахують цікаві ідеї, які звучатимуть від нинішніх його учасників. А в подальшому проведуть другий етап, куди запросять ширше коло громадськості.
Директор Департаменту житлового, комунального господарства та благоустрою Михайло Смушак зазначив, що новий громадський простір має приваблювати як молодь, так і пенсіонерів і молодих мам. 
"Ми хочемо, щоб це місце мало свою концепцію, щоб людям було цікаво, зручно і комфортно приходити в парк та на озеро", – зазначив директор Департаменту Михайло Смушак.
Зазначимо, минулого року у парку розпочали роботи з облаштування території. На облаштування озера та парку готові витратити 19,5 мільйонів гривень.
 
Михайло Смушак зазначив, що з травня планується розпочати втілення проекту.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: