fbpx

Пусті обіцянки по-новому: Порошенко ігнорує можливість прийняти закон про імпічмент

Політика 11:33, 15.04, 2019

Чинний президент Петро Порошенко проігнорував можливість прийняти закон про імпічмент.

Про це повідомив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко з трибуни парламенту в п'ятницю.
Дерев’янко нагадав, що зареєстрував в парламенті проект постанови 10215, якою пропонується зробити наступний тиждень пленарним, щоб ухвалити закон про імпічмент Президента.
"Зараз ми маємо останній сесійний тиждень до другого туру президентських виборів і ще один тиждень несесійний, але українцям дуже важливо отримати закон по імпічмент ще до другого туру голосування", – переконаний Дерев’янко.
Депутат нагадав, що на погоджувальній раді в понеділок він звернувся до найбільш рейтингових кандидатів в Президенти для того, щоб вони відреагували про необхідність ухвалення закону про імпічмент. І Президент Порошенко повідомив, що він готовий обговорювати це питання.
"Не треба говорити про закон про імпічмент, а треба брати і голосувати цей законопроект",  звернувся Дерев’янко до Петра Порошенка. 
Він нагадав, що саме закон про імпічмент був частиною коаліційної угоди, коли найбільша фракція БПП взяла зобов’язання перед українським народом ухвалити в першому кварталі 2015 року цей законопроект. 
"Пройшло 5 років, і закону про імпічмент ми не маємо. Саме тому 31 жовтня 2017 року я зареєстрував законопроект 7248 про імпічмент, і вже більше 2 років парламент також його не хоче розглядати",  обурився Дерев’янко. 
Він запропонував чинному президенту Порошенку діяти, а не говорити і черговий раз обманювати українців. 
"Наступний президент, якого український народ обере 21 квітня, має бути тим президентом, який матиме певні обмеження, буде баланс і можливості українцям і Верховній Раді притягувати такого президента за вчинення можливих злочинів до відповідальності",  переконаний політик. 
Дерев’янко також запропонував Порошенку, якщо Верховна Рада не підтримає постанови про додатковий пленарний тиждень, ініціювати позачергове засідання ВРУ для ухвалення закону про імпічмент. 
"Це буде вперше в історії України. Ви маєте шанс залишити яскравий слід в історії за собою",  звернувся Дерев’янко до Порошенка. 
Нагадаємо, Юрій Дерев’янко 31 жовтня 2017 року зареєстрував в парламенті законопроект №7248 Проект Закону про Президента України та порядок припинення його повноважень (про імпічмент). 

Другий тур президентських виборів в Україні відбудеться 21 квітня. До другого туру вийшли кандидати в Президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: