fbpx

Путін закликав до переговорів щодо "державності південного сходу України"

Політика 16:29, 31.08, 2014

Президент Росії Володимир Путін закликав владу України розпочати переговори з питань державності територій, підконтрольних бойовикам.

Про це Путін заявив в інтерв’ю програмі "Воскресное Время" на російському телевізійному "Першому каналі", передає Радіо Свобода.

"Потрібно негайно розпочати субстантивні, змістовні переговори, і не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства і державності на південному сході України з метою безумовного забезпечення законних інтересів людей, які там проживають", – заявив президент Росії.

Путін також нагадав країнам Заходу про російське сприйняття подій в Україні, згідно з яким у Києві стався "державний переворот", а згодом "придушення незгодних за допомогою збройних сил".

Цього тижня у своєму зверненні до проросійських "ополченців" Путін уперше офіційно вжив слово "Новоросія" на адресу контрольованих бойовиками територій.

Росія досі заперечує наявність в Україні частин своєї регулярної армії. Посол Росії в ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради безпеки визнав лише наявність "добровольців" у складі угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: