fbpx

Путін збрехав Європі про кількість українських заробітчан у Росії

Економіка 17:31, 09.06, 2014

Як стверджує директор з макроекономічних досліджень Вищої школи економіки РФ Сергій Алексашенко, за даними Путіна, кожен третій працездатний українець працює в Росії, хоча, за офіційними даними, – кожен чотирнадцятий, або ще менше.

 

Такий висновок економіст зробив, порівнюючи дані Державного комітету статистики України і Федеральної міграційної служби РФ.

Алексашенко на сайті "Эхо Москвы" пише, що, за даними Путіна, в Україні — 18 млн. працездатного населення, і кожен шостий заробляє в Росії.

"Однак, за даними Держкомстату України, кількість працездатних громадян — 22 млн. За підрахунками економіста, з 1,6 млн. українців, що перебувають у Росії, 120 тисяч — у віці до 17 років, а 140 тисяч —  старші за 60 років. Припустивши, що число непрацюючих українських студентів, що навчаються в Росії, дорівнює числу працюючих в Росії українських пенсіонерів, отримуємо, що кількість громадян України працездатного віку не перевищує 1 млн. 380 тисяч людей",— пише економіст.

За його підрахунками, Путін у п'ять разів завищив трудовий потік з України до Росії, фактично у східного сусіда працює не кожен третій, як набрехав Путін французьким журналістам, а кожен чотирнадцятий, або навіть шістнадцятий українець.

"Мені дійсно стає страшно від того, що російський президент при прийнятті рішень використовує недостовірну інформацію. Адже не завжди у нього в кабінеті йдеться про трудових мігрантів", — пише Алексашенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: