fbpx

Після трагедії на Верховинщині чиновники хочуть перевірити автомобілі, якими возять туристів. ВІДЕО

Суспільство 20:09, 07.05, 2019

У лікарнях Прикарпаття досі восьмеро білоруських туристів, які впали разом з вантажівкою в річку 6 травня. П'ятьох туристів, які зазнали травм після падіння машини у провалля, з районної лікарні перевезли до Івано-Франківська.

Двох з них рятують у реанімації. У пацієнтів тяжкі переломи. Тіла трьох загиблих перевезуть на батьківщину після того, як свою роботу закінчать експерти, інформує ТСН.

Нагадаємо, 6 травня у селі Красник Верховинського району вантажний автомобіль ГАЗ-66, який перевозив туристів-рафтерів з Білорусі, перекинувся у річку Чорний Черемош з висоти близько 40 метрів. В аварії загинули дві жінки і чоловік, кілька осіб потрапили в лікарню з травмами. Водій вантажівки був у стані алкогольного сп'яніння. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Сьогодні поліція також затримала 52-річного керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття", який організовував рафтинг-тур для туристів з Білорусі.

Офіс "Федерації рафтингу Прикарпаття" розміщений у самому центрі Коломиї. Саме у ньому групі білорусів, за їхніми словами, організували сплав Чорним Черемошем. Сьогодні на місці тільки дружина керівника федерації Іванна Кавацюк. Жінка запевняє, що про справи чоловіка нічого не знає: ані про організацію рафтинг-турів загалом, ні про групу білорусів зокрема.

Іванна також адміністратор готелю, який розташований в одному приміщенні з федерацією рафтингу. У соціальних мережах, де вони рекламуються, співпраці не приховують, але свою сторінку вже видалили. У дописі зазначалося, що вартість подорожі з однієї особи 450 грн. У ціну входять: сплав на рафті чи байдарці в супроводі інструктора, трансфер в обидва боки.

Крім того, що водій, який віз туристів, був напідпитку, поліція з'ясувала, що в ГАЗі, за кермо якого він сів, возити пасажирів не можна було. За словами начальника слідчого управління Артема Мікіша, вантажівка зареєстрована на сина голови федерації.

Організацією рафтинг-турів ця фірма почала займатися років 2 тому, кажуть у районній адміністрації. Вантажівки, зокрема й та, що злетіла у провалля, завжди стояли біля бази. Після вчорашньої трагедії чиновники звернулися до поліції, аби та організувала перевірку автомобілів, якими возять туристів. Адже сезон сплавів по гірських річках  тільки почався. А потім підуть гриби, за якими туристів возитимуть ГАЗами на полонини.

"Ми намагаємося врегулювати ці перевезення вже років три. Ситуація в тому, що не всі підприємці зареєстровані у нашому районі",  розказує голова Верховинської РДА Олег Лютий.

Утім, усіх водіїв-приватників навряд чи зможуть перевірити, кажуть чиновники. Тож радять туристам самим дбати про свою безпеку. Принаймні пересвідчитися, чи тверезий водій і в якому стані хоча б на вигляд його машина.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: