fbpx

Письменниця Люко Дашвар отримала відзнаку за найгірший опис сексу

Культура 20:02, 13.01, 2019

Люко Дашвар стала лауреаткою премії "Золотий хрін". Цього року премія присуджувалася вже вдруге. Журі присудили перемогу 2019-го року українській письменниці за опис сексу у романі "Ініціація".

До складу журі увійшли журналістка і засновниця проекту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко, літературні критики Юрій Володарський і Тетяна Трофименко, письменниця Анна Малігон і журналістка, блогерка Вероніка Новікова, пише "ЛітАкцент".

Ось уривок з роману Люко Дашвар "Ініціація":

"…Підлога – за постіль: до такого блиску вичистили її власними тілами – раділа й сяяла. Вікна – броня: рекламу можна знімати про такі вікна. Подвійний склопакет, абсолютна звукоізоляція, і то таки правда: вже як Тася стогнала під Перегудою, а знадвору того ніхто не почув.

І хоч Павло впорався швидше, ніж сподівався, та не відкинувся на спину, як зазвичай, не закурив, аби насолодитися розслабленням, яке завжди відчував після сексу, – притулився до розпеченої Тасі: набратися від неї сили, відчути здатність підкорити жінку ще раз. Ще!"

Всього на перемогу претендували вісім номінантів. Окрім Люко Дашвар, це:

* Юрій Винничук

* Олександр Денисенко

* Петро Крижановський

* Андрій Цаплієнко

* Дмитро Білий

* Сергій Мартинюк

* Христя Венгринюк

Останній вдалося здобути перемогу у читацькому голосуванні за опис сексу в оповіданні "Народжуватися і помирати взутими".

Всі уривки, які претендували на премію, можна прочитати тут>>>.

Минулого року цю премію отримав Любко Дереш за опис сексу у романі "Спустошення".

"Золотий хрін" – щорічна відзнака за найгірший (недоречний, брутальний, позбавлений смаку) опис сексуальної сцени в художніх текстах сучасної української літератури.

До участі в конкурсі подаються вперше опубліковані тексти, що вийшли друком протягом поточного року, у будь-якому жанрі поезії, прози чи драми. Будь-хто може запропонувати журі фрагмент тексту для розгляду, надіславши цитату чи скан на фейсбук-сторінку "Золотого хріна" або електронну пошту hrin4yk@gmail.com з указівкою на автора, назву книжки, рік видання та сторінку. Усі пропозиції буде розглянуто та сформовано довгий список номінантів, із яких журі обирає переможця. Вручення нагороди "Золотий хрін" відбувається на початку наступного календарного року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: