fbpx

Рада дозволила продавати на ринках м'ясо тварин домашнього забою

Економіка 16:38, 28.12, 2014

Народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1499-1 "Про внесення змін до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою)"

За відповідне рішення проголосували 310 нардепів із 226 мінімально необхідних, передає "РБК-Україна".

Як наголошується, цей закон викладає ст. 35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" у редакції ст. 36 нового закону України "Про основні принципи і вимоги до безпеки та якості харчових продуктів".
Запропонована поправка передбачає можливість продажу на ринку відповідних категорій продукції домашнього виробництва та подвірного забою за умови, що така продукція отримала висновок інспектора й акредитованої лабораторії про придатність до споживання, що знаходиться на ринку.
Прийняття запропонованих змін з дотриманням європейських норм скасує заборону продажу на агропродовльчих ринках туш худоби подвірного забою, необробленого молока та сиру домашнього виробництва, запроваджену законом України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (№771/97), яка може набути чинності з 01 січня 2015 р., дозволить приватним домогосподарствам реалізовувати продукцію власного виробництва на ринках і мати додатковий дохід у важких економічних реаліях сьогодення, а також уникнути скорочення поголів'я корів та іншої худоби.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: