fbpx

Рада оборони області просить Президента не відправляти на Схід військових з Прикарпаття

Політика 21:29, 08.06, 2014

Керівництво Івано-Франківської області не відпускає 5-й батальйон територіальної оборони Івано-Франківської області на Південний Схід країни для проведення бойових дій. Про це на прес-конференції повідомив голова облдержадміністрації Андрій Троценко.

За словами Троценка, особовий склад в кількості 423 людей не забезпечений бронежилетами та кевларовими касками, тому не може брати участь у бойових діях на Південному Сході країни. Однак 2,538 млн. гривень з нашої області скеровано на Міністерство оборони для укомплектування прикарпатської армії.

"Ми не готові піти на такий крок і відправити наших хлопців, які не укомплектовані касками і бронежилетами, на Південний Схід", – сказав голова ОДА.

Також він повідомив про те, що відбулося засідання Ради оборони, на якому було прийнято звернення до Президента України про те, що 5-й батальйон територіальної оборони Івано-Франківської області не поїде на Південний Схід країни для виконання бойового завдання.

 «Рада оборони Івано-Франківської області постановила вважати недопустимим відправлення 5-го батальйону територіальної оборони області на Південний Схід України для виконання бойового завдання», – йдеться у зверненні.

«Ми не маємо права відправляти наших хлопців з незахищеними грудьми на поле бою», – підсумував Троценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: