fbpx

Рада призначила Ярему Генеральним прокурором України

Політика 12:21, 19.06, 2014

Порошенко закликав народних депутатів якомога швидше прийняти закон про "Про прокуратуру".

Парламент погодився призначити Віталія Ярему Генеральним прокурором України після рекомендації Президента України Петра Порошенка. За таке рішення проголосували 329 народних депутатів.

"Відповідно до пункту 25 частини першої статті 85 та частини першої статті 122 Конституції України Верховна Рада України постановляє: надати згоду на призначення Президентом України Яреми Віталія Григоровича на посаду Генерального прокурора України", – йдеться в проекті постанови.

У той же час депутати підтримали постанову, внесену прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, про звільнення Яреми з посади першого прем'єр-міністра. За відповідне рішення проголосував 331 депутат.

Зазначимо, також Президент Порошенко закликав народних депутатів якомога швидше прийняти закон про "Про прокуратуру".

Раніше повідомляли про те, що Президент України Петро Порошенко у четвер, 19 червня, прийшов на засідання Верховної Ради, щоб обговорити з народними депутатами кадрові призначення.

18 червня Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов про призначення першого віце-прем'єра Віталія Яреми на посаду Генерального прокурора, посла України у ФРН Павла Клімкіна – на посаду Міністра закордонних справ, засновника групи компаній "Інвесткапітал Україна" Валерію Гонтарєву – на посаду голови Національного банку.

Нагадаємо, Ярема був призначений на посаду першого віце-прем'єра, що займається силовим блоком України, 27 лютого. У 1999 році був призначений на посаду першого заступника начальника Головного управління кримінального розшуку МВС України, з 2005 по 2010 рік очолював ГУ МВС України в Києві, після чого подав у відставку.

У 2006 році був обраний депутатом Київської міськради за списками блоку "Наша Україна", на парламентських виборах у 2012 році обраний народним депутатом по виборчому округу № 212 (Дарницький район, Київ) від ВО "Батьківщина".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: