fbpx

Радник Президента Бірюков обурений першими результатами мобілізації на Прикарпатті

Суспільство 23:29, 27.01, 2015

Глави 14 сільрад Івано-Франківської області відмовилися отримувати повістки з військкоматів.

Такі дані першого звіту про виконання плану четвертої хвилі мобілізації повідомив радник президента Юрій Бірюков, передає Українська правда.

Згідно з інформацією, 57% оповіщених військовозобов'язаних Івано-Франківської області не прибули на проходження медичної комісії.

Крім того, 37% оповіщених військовозобов'язаних Івано-Франківської області залишили територію України

Також, за даними Бірюкова, голови сільських рад Тернопільської області відкрито саботують заходи щодо оповіщення, у разі появи в районі представників РВК – інформують жителів своїх та навколишніх сіл.

Водночас глава сільради села Конюхи Козівського району повідомила про те, що напередодні місцеве населення найняло 2 автобуси і виїхало на них на територію Російської Федерації.

За словами Бірюкова, в селищі міського типу Кольчино Мукачівського району Закарпатської області зі 105 осіб повістки вручені тільки трьом: 9 осіб не проживають за адресами реєстрації, а 93 людини протягом січня вибули на сезонні сільгоспроботи.

"Протягом останніх 30 діб державний кордон у Чернівецькій області перетнуло 17% від загального числа військовозобов'язаних області. З неофіційних джерел відомо, що хостели та мотелі в прикордонній області сусідньої Румунії повністю заповнені тими, хто ухиляються від призову", – повідомив радник президента.

"19% оповіщених військовозобов'язаних Волинської області відмовилися від проходження військової служби за релігійними мотивами, хоча в попередні роки відсоток відмови з таким формулюванням не перевищував 0,7%", – додав він.

Водночас Бірюков назвав "нормальним" виконання планів мобілізації в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Черкаській, Житомирській, Кіровоградській областях.

"Нормальне виконання планів мобілізації по неокупованим частинам Донецької та Луганської областей", – додав він.

Детальних даних щодо ситуації з мобілізацією у всіх областях Бірюков не надав.

Як відомо, у Полтавській області половина військовозобов'язаних, які отримали повістки, не з'явилася у військкомати. Зокрема, не поспішають реагувати на повістки офіцери запасу в Кременчуці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: