fbpx

Рахунки за опалення в будинках без лічильників формуватимуться за середнім показником міста

Суспільство 13:27, 30.11, 2016

Рахунки за централізоване опалення для родин, в будинку яких немає обліку тепла, формуватимуться на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де лічильники встановлені.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зазначений варіант формування платіжки за опалення повинні будуть використовувати міста, де рівень оснащеності житлового фонду приладами обліку теплоенергії становить не менш як 50%.

"Цей 50% поріг і дасть можливість визначати середнє споживання тепла в населеному пункті з прийнятною точністю. Відповідно жовтневі платіжки за централізоване опалення, які надійшли сім’ям, в будинку яких немає будинкового лічильника, пропонується перерахувати", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, через малу кількість приладів обліку тепла протягом останніх десятиліть порушувалося право споживачів на отримання коректного та справедливого нарахування за спожиту комунальну послугу.

"Нацкомісія з урегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг спільно з урядом пріоритетним завданням визначили безумовне забезпечення стовідсоткового обліку спожитої теплової енергії. Як результат  рівень оснащення багатоквартирного житлового фонду тепловими лічильниками в Україні станом на листопад 2016 року сягає 61%. До кінця року, у разі виконання всіх затверджених на 2016 рік інвестиційних програм, ця цифра зросте до 88%",  відзначається у повідомленні уряду.

Зазначимо, усереднене в місті споживання теплової енергії на опалення 1 м² опалювальної площі визначатиметься як співвідношення загального обсягу споживання теплової енергії зазначеними будинковими засобами обліку до відповідної загальної опалюваної площі квартир, які розташовані у багатоквартирному будинку з тепловим лічильником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: