fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Разом з громадою депутат Мерінов відстоює збереження зеленої зони берега річки Бистриці Надвірнянської. ФОТО

Разом з громадою депутат Мерінов відстоює збереження зеленої зони берега річки Бистриці Надвірнянської. ФОТО

Політика 19:46, 10.02, 2017

Депутат Івано-Франківської міської ради від "Українського об’єднання патріотів – УКРОП" Віталій Мерінов з молоддю та мешканцями мікрорайону "Рінь" організували акцію протесту. Франківці вже не вперше виступають проти забудови території берега річки, на якій росте 20 лип.

Зокрема, попередньо за збереження зеленої зони було зібрано 80 підписів мешканців, повідомила прес-служба міської організації партії "УКРОП".

Віталій Мерінов розповідає історію вирішення цього питання:
"У 2009 році земельна ділянка рішенням сесії Івано-Франківської міської ради була передана для приватизації з цільовим призначенням для ведення сільського господарства. Згодом змінився власник, який захотів там побудувати будинок. Рішення зі зміною цільового призначення під будівництво та обслуговування житлового будинку декілька разів виносилось на сесію минулого року. Я вимагав, щоб депутати не голосували за нього, оскільки мешканці мікрорайону виступають проти забудови. Проте на останній сесії міської ради, яка відбувалась 20 січня 2017 року, провладна більшість таки протягнула це рішення, не врахувавши мої зауваження, що справа щодо цієї забудови перебуває в суді (в грудні 2016 року місцева прокуратура подала в суд, щоб визнати рішення Івано-Франківської міської ради від 22.09.2009 протиправним та скасувати його)".

Депутат від УКРОПу вважає такі дії провладної більшості в міській раді ганебними:

"Ось так влада "береже" зелені зони в Івано-Франківську. Згідно з цим алгоритмом можна весь берег річки спочатку приватизувати з цільовим призначенням для ведення сільського господарства, потім змінити його і, посилаючись на те, що це і так приватна власність, здійснювати забудову".

Якщо прокуратура виграє справу і земельну ділянку повернуть громаді, Віталій Мерінов обіцяє облаштувати сквер на цій території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: