fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Реформування охорони здоров'я має відбуватись за умови дотримання прав пацієнтів, гарантованих Конституцією, – Олег Атаманюк

Реформування охорони здоров'я має відбуватись за умови дотримання прав пацієнтів, гарантованих Конституцією, – Олег Атаманюк

Здоров'я 21:42, 27.10, 2017

Реформування галузі охорони здоров'я в Україні має відбуватись таким чином, щоб пацієнти могли отримувати якісні медичні послуги.

Про це заявив лікар-хірург, депутат обласної ради фракції "Воля" партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" Олег Атаманюк під час стогоднішнього сесійного засідання, присвяченого проблемам охорони здоров'я.

Обговорючи на сесії стан та перспективи реформування галузі охорони здоров'я в області, Олег Атаманюк зазначив, що в такому стані, в якому сьогодні існує охорона здоров’я, неможливо ні жити людям, ні працювати лікарям. Реформування галузі потрібне, але за умови гарантованого надання всіх необхідних послуг пацієнтам. 

"Ми маємо 49 статтю Конституції України, яка гарантує українцям право на безоплатну медицину. Але всі добре знають, що відбувається в наших медичних установах. Весь тягар лікування лягає на плечі пацієнтів. Реформи потрібні, і хочемо вірити, що вони будуть успішними. Хоча є ризики, які стосуються фінансування і надання безоплатних послуг. Необхідною умовою є адекватне фінансування. Тому реформи повинні бути проведені, але за тієї умови, що нашим пацієнтам буде гарантовано надано необхідний якісний об’єм медичних послуг",  заявив Олег Атаманюк.

Депутат також звернув увагу обласного керівництва на такі особливо важливі проблеми в області, як профілактика і боротьба з онкологічними захворюваннями та реабілітації пацієнтів, які необхідно якнайшвидше вирішувати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: