fbpx

Реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться 9 січня

Суспільство 07:16, 06.01, 2018

Реєстрація на участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року розпочнеться 9 січня й триватиме до 31 січня включно.

Пробне ЗНО триватиме два дні: 24 і 31 березня, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. У перший день пробного ЗНО абітурієнти складатимуть іспит з української мови й літератури. Другого дня буде можливо пройти тестування з одного з десяти предметів: історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Зареєструватися на пробне ЗНО буде можливо на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Послуга пробного ЗНО небезкоштовна. Її вартість відрізняється, залежно від юрисдикції регіональних центрів оцінювання якості освіти (РЦОЯО). Так у Вінницькому РЦОЯО ціна одного пробного тестування становить 129 грн, у Київському – 132 грн, так само (132 грн) й у Дніпропетровському, Одеському, Херсонському. Інші регіональні центри ще не визначилися з точною вартістю.

Цього року абітурієнти матимуть змогу скласти пробне ЗНО не тільки державною мовою, але й мовами нацменшин. Так, пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

За переконанням УЦОЯО, пробне зовнішнє оцінювання допоможе учасникам познайомитися з процедурою проходження справжнього ЗНО, виявити свою готовність до тестування, навчитися розраховувати свій час і виробити необхідну стресостійкість.

Бланки для ЗНО-2018 друкуватимуть також шрифтом Брайля. Таким чином, діти з вадами зору зможуть скласти ЗНО з трьох основних предметів: української мови, математики й історії України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: