fbpx

Ректори франківських університетів домовилися побудувати у місті студентський готель

Суспільство 19:08, 11.02, 2015

Організатором заходу є громадська організація "Поступовий гурт франківців", а головною метою круглого столу стало формування комплексу думок, пропозицій та напрацювань для сприяння розвитку вищих навчальних закладів у Івано-Франківську.

З вступним словом до присутніх звернувся колишній заступник голови ОДА, професор історії Сергій Адамович, який за допомою статистичних даних довів, що студенти є основними наповнювачами бюджету Івано-Франківська, передає Галицький кореспондент.

Опісля ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда зазначив, що ректори університетів стривожені податком на землю для ВНЗ. "Те, що університети сьогодні існують, – це не завдяки, а всупереч. Ціле місто живе завдяки університетам",  резюмував Цепенда.

Ще відвертішим був ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко. Звертаючись до Адамовича, він сказав: "Давайте дивитися в очі  йдуть наступні вибори. Я на вибори йти не буду…" Рожко посилив натяк для Адамовича тим, що жоден консиліум не обходиться без професорів медичного університету.

Учасники круглого столу напрацювали шляхи розвитку університетів у Франківську. Одним з рішень є ідея підтримати будівництво Студентського готелю в обласному центрі Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: