fbpx

Реквієм по мрії: в Івано-Франківську вшанували загиблих на Майдані та на сході України

Суспільство 16:31, 19.02, 2018

В Івано-Франківську в четверті роковини Революції Гідності вшанували пам’ять про загиблих на Майдані та на сході України.

Аби нагадати про події на Майдані, на площі перед ОДА запалили бочки, пригощали перехожих гарячим чаєм. А ще розгорнули карту України. На ній свічки пам’яті про сучасних Героїв України, людей, які 18 -20 лютого 2014-го року віддали своє життя за свободу кожного з нас. 

"Сьогоднішню акцію ми назвали "Реквієм по мрії". Оскільки революцію зазвичай починають романтики, мрійники, ідеалісти, ті діти, які були не згідні з рішенням уряду Януковича, Азірова, щоб звернути курс на Росію, а не у ЄС. А потім три місяці стояння на майдані.  Жахлива зима із трагічними сторінками історії нас усіх змінила", – каже організатор акції "Реквієм по мрії" Тетяна Пришляк.

Через рік після кривавої кульмінації протестів на Майдані Україна отримала затяжну війну на Донбасі. А тому іванофранківці запалили лампадки й за героями України, які загинули на східному фронті. Їх тут тисячі. Віддати шану побратимам прийшли бійці АТО.

"Є повно емоцій і розчарувань, адже війна продовжується і буде тривати. В нас дуже сильна нація, але чомусь зараз, в цей час, багато людей розчарувалися. Якщо ми би більше трималися купи, то разом змогли б перемогти будь-якого ворога", – впевнений учасник АТО Роман. 

На акцію прийшло чимало молоді. Тримаючи у руках свічку пам’яті, вони згадують події, що змінили їх назавжди. Та вірять у краще майбутнє своєї країни 

"Навіть коли дуже багато знайомих поїхали за кордон працювати і мене всі кличуть, в мене хороша спеціальність, щоб якраз їхати і заробляти великі гроші. Я не поїду. Я мрію, що моя спеціальність знадобиться тут", – каже іванофранківець Олександр. 

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: