fbpx

Ремонт траси Н-10 Болехів – Долина – Калуш – Івано-Франківськ – пріоритет для дорожників цього року, – Савка

Суспільство 12:19, 24.04, 2018

Цього року в області також ремонтуватимуть і дороги місцевого значення. Для цього передбачили 278 мільйонів гривень.

Про стан розвитку дорожнього господарства в області доповіла сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Марія Савка.

Голова ОДА Олег Гончарук зазначив, що заблоковані рахунки Управління капітального будівництва по роботах, які були у 2011 році.  

"Почався будівельний сезон, і не можна казати, що "ми не можемо, бо заблоковані рахунки". Питання ми вирішимо", – пообіцяв Гончарук. 

Марія Савка зазначила, що пріоритетним цього року є ремонт дороги Н-10 Болехів – Долина – Калуш – Івано-Франківськ, на якій вже активно ведуться ремонтні роботи. 

На сьогодні на фінансування поточного і капітального ремонту доріг державного значення Кабмін затвердив 446 млн. грн., а також 150 млн. грн – з державного фонду регіонального розвитку. 

В області затвердили план ремонту доріг місцевого значення до 2020 року. 278 млн грн з дорожнього фонду виділять на їх ремонт. При вираховуванні коштів на ремонт доріг у гірській місцевості буде враховуватися гірський коефіцієнт, який дозволить залучити більші суми. 

За словами Гончарука, тендери на ремонт доріг почнуть проводити з травня.

"Ми розробили алгоритм, готуємо тендерні пропозиції та шукаємо, як проводити ремонти доріг. Треба знайти золоту середину, щоб було гарантійне забезпечення, щоб максимальну кількість доріг зробити цього року", – сказав Гончарук.

Ремонт доріг розпочнеться не раніше початку червня. До робіт залучать лише перевірені фірми, які принаймні зможуть показати кошти на рахунках.

"Це не будуть фірми, які сьогодні створені. Вони повинні мати ресурси, власну техніку", – зауважив Гончарук.

Заступник голови обласної ради Василь Гладій зазначив, що з передбачених 278 мільйонів на ремонт доріг місцевого значення 200 мільйонів піде безпосередньо на ремонт, решта – на утримання доріг. За його словами, 200 мільйонів гривень – це близько 2% від загальної потреби, щоб здійснити ремонти всіх доріг місцевого значення в цілій області. 

Навіть якщо вдасться залучити серйозні кошти на ремонт доріг, каже Гладій, все одно всі шляхи відремонтувати не вдасться.

"Важливо, щоб люди розуміли це. Важливо робити все поетапно і визначити пріоритетність",  сказав Гладій.

Як писав КУРС, ремонтувати дорогу Н-10 ТОВ "ПБС" почала цього місяця з ділянки біля авторинку під Івано-Франківськом. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: