fbpx

РФ на кордоні з Україною формує угруповання наступального характеру, – Генштаб

Суспільство 16:38, 08.08, 2017

За словами начальника Генштабу, наразі ведеться підготовка ЗСУ до протидії можливому наступу російських військ.

На українсько-російському кордоні створюються певні військові угруповання, які за своєю організаційною структурою, а також за озброєнням, яке є у них, мають ознаки наступального характеру.

Про це повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко в інтерв’ю LIGA.net.

"На кордоні ми говоримо про три новостворені дивізії. Це 144-а мотострілецька дивізія, 3-тя мотострілецька дивізія і 150-та мотострілецька дивізія. Їх формування почалося минулого року. Це ті частини, які розташовані безпосередньо на кордоні. Плюс кілька бригад. Крім того, вже сформовано управління 8-ї загальновійськової армії (м. Новочеркаськ) Південного військового округу Російської Федерації (штаб у Ростові-на-Дону)", – сказав він.

Як наголосив Муженко, це означає, що на українсько-російському кордоні створюються певні військові угруповання.

"І, на жаль, за своєю організаційною структурою, а також за озброєнням, яке у них є, вони мають ознаки наступального характеру", – зазначив він.

"Поки що ми не бачимо створення настільки потужних угруповань, які дали б Російській Федерації змогу, умовно кажучи, завтра чи післязавтра почати масштабні наступальні дії. Але само їх переформатування і нова система управління свідчать про те, що, дійсно, існує можливість ведення певних наступальних дій", – наголосив головнокомандувач.

За словами Муженка, наскільки цей наступ буде широкомасштабним – складно говорити:

"Ми розглядаємо і аналізуємо різні варіанти розвитку ситуації: від дій на певних напрямках до повномасштабного вторгнення. Виходячи з цього, ведеться підготовка Збройних сил України – підвищуються навички особового складу, відбувається доукомплектування технікою і її відновлення, створюються угруповання, які могли б адекватно реагувати на загрози, які вже існують чи потенційно можуть з’явитися найближчим часом щодо України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: