fbpx

Рідкісний лелека, якого виходили у Галицькому НПП, зимує на грецькому острові Лесбос

Суспільство 13:26, 04.01, 2019

Рідкісного чорного лелеку, якого влітку привезли до Галицького національного природного парку на реабілітацію з Київського зоопарку, помітили у Греції.

2 січня самку чорного лелеки з українським кільцем спостерігали у Греції на острові Лесбос, йдеться на сторінці State Museum of Natural History (Lviv).

Цей птах народжений у 2017 році в Київському зоологічному парку загальнодержавного значення в рамках програми розведення чорного лелеки в неволі. У 2018 році, разом із двома іншими, лелека був переданий до Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи, де протягом півтора місяця їх навчали самостійно харчуватися.

"На початку серпня птахи були закільцьовані і випущені на р. Лімниця у Галицькому НПП. Один птах повернувся до реабілітаційного центру, а про долю двох інших нам нічого не було відомо до сьогодні. Те, що ця самка дісталася Греції, беззаперечно свідчить про те, що чорні лелеки, розведені у неволі і правильно підготовлені до дикого життя, мають дуже великі шанси успішно здійснити міграцію. Ми дуже сподіваємося на їхнє повернення додому через кілька років на гніздування", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рідкісних чорних лелек з Галицького Національного природного парку випустили на волю у серпні минулого року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: