fbpx

У Верховині рідні і односельці загиблого в ДТП 26-річного чоловіка пікетують поліцію. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:31, 06.09, 2018

Сьогодні від ранку мешканці села Ільці Верховинського району, серед яких рідні і близькі потерпілих в аварії 2 вересня мотоциклістів, вийшли на протест до районного відділу поліції.

Нагадаємо, 2 вересня 2018 року в Ільцях Верховинського району мотоцикл врізався в опору. Водій мотоцикла загинув, а його молодший брат-восьмикласник потрапив у реанімацію. Рідні хлопця вважають, що смертельна ДТП сталася через те, що мотоцикліста переслідувало поліцейське авто. 

Мешканці Ільців сьогодні пікетують Верховинський відділок поліції від самого ранку, вимагаючи справедливого розслідування справи.

Рідні прийшли на зустріч з начальником відділення поліції Богданом Соколом та капітаном поліції Володимиром Зеленчуком, який був за кермом службового авто. Люди вимагають, щоби після чесної і незалежної перевірки обставин справи Зеленчука звільнили з роботи як винуватця смертельної аварії. 

Як повідомив КУРСу хресний загиблого пан Ярослав, на місці зараз перебувають слідчі та керівництво Головного управління Нацполіції в області з Івано-Франківська. Поки керівництво спілкується з людьми, слідчі поїхали в Косівський район відбирати покази у свідка, який бачив сам момент аварії. Такий знайшовся вчора. Підліток, що вижив в ДТП, в силу травм не може давати свідчень. 

"Цей чоловік, свідок, він все бачив, як врізалися в стовп, бачив, як за ними гналася машина поліції. Він ще казав Зеленчуку: "Нащо ти вбив хлопця?" – каже пан Ярослав.

Хресний розповів, що на вимогу людей франківське "начальство" допитує Зеленчука просто під відділком перед родичами.

"Він (Зеленчук, – ред.) нам все заперечував, казав, що не гнався за хлопцями, що просто собі їхав. Він бреше. Зараз начальство допитує його перед людьми", – описує ситуацію пан Ярослав. 

В телефон чутно, як кричать жінки. За словами хресного, люди налаштовані дуже рішуче – залежно від того, чим завершаться сьогоднішні перемовини з керівництвом районної та обласної поліції, вони приймуть рішення про подальші дії. Принаймні продовжити пікетувати райвідділ поліції впродовж двох наступних днів, поки триватиме службове розслідування, налаштовані рішуче. 

1

Сьогодні наказом т.в.о. начальника поліції І. Максиміва капітана поліції Володимира Зеленчука відсторонили від виконання службових обовязків на час службового розслідування. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: