fbpx

Рідні померлої від кору жінки звернуться в прокуратуру – просять відсторонити лікарів, що допустили помилку

Суспільство 15:55, 08.02, 2018

Рідні Ірини Остап’юк, що померла в Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні, готують звернення в обласну прокуратуру. У смерті 25-річної жінки, мами маленької дитини, вони винуватять надвірнянських лікарів, які діагностували кір, але не розгледіли запалення легенів.

Нагадаємо, в Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні померла 25-річна жінка.

Родичі померлої мешканки Надвірнянського району Ірини Остап’юк вважають, що причиною її смерті є лікарська помилка. Офіційна версія – жінка померла через ускладнення від кору. Версію підтвердили в МОЗ.

Перші симптоми хвороби – нежить і біль у горлі – потурбували жінку в п’ятницю, коли родина святкувала день народження її чоловіка. На вихідних піднялася температура і з’явилася висипка. У понеділок їй діагностували кір. Завідувачка інфекційного відділення Надвірнянської районної лікарні Валентина Дронів стверджує, що ГРВІ не було – “з того, що ми виявили”.

Того ж дня Ірину госпіталізували. Щеплення від кору жінка не мала. Заввідділенням каже, інформує ТСН, що перебіг хвороби тривав “за звичайним сценарієм”. Але через добу симптоми змінилися, і тоді медики занепокоїлися. “Симптоми не були характерні виключно для кору. Був біль у животі, різка фізична слабкість, з’явилося головокружіння”, – пригадує Валентина Дронів. І хвору перевели до реанімації.

“У неї настільки був тяжкий стан, – розповідає чоловік Ігор Остап’юк, – що ноги посиніли. Скаржилася, що все тіло болить. Лікарі казали, що то все так має бути, що вона себе накручує і стимулює біль”.

Рідні бачили, що жінці стає дедалі гірше, і наполягли, щоби її доставили до Франківська. В обласній інфекційній лікарні встановили ще один діагноз. “Коли ми зробили свої обстеження при поступленні, то виявили двобічну пневмонію”, – повідомила заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Любов Андрусишин.

Заввідділом Надвірнянської ЦРЛ натомість каже, що рентген пацієнтці робили при переведенні – запалення легенів не було. “Таких даних ми не мали”, – твердить Валентина Дронів.

До обласної інфекційної лікарні Ірину Остап’юк доставили в п’ятницю – через тиждень від початку захворювання – в стані токсичного шоку ІІІ ступеня (вважається останнім). Півтори доби тамтешні лікарі боролися за її життя, але врятувати не змогли. “Серцево-судинна діяльність була порушена, постраждала периферія, пішли такі зміни, коли є порушення всіх органів і систем організму”, – пояснила Любов Андрусишин.

Родичі уважають, що у такому важкому стані Ірина була через помилки надвірнянських медиків, які не розгледіли пневмонію. “Судячи з того, що нам сказала лікарка в обласній лікарні, неправильно було призначене лікування. Якщо б перше лікування було правильним і правильний діагноз був поставлений – шанси вижити жінка мала би”, – вважає двоюрідний брат померлої Іван Качанюк.

Медики дії колег офіційно не коментують – радять дочекатися висновків експертів. Результати експертизи з Центру грипу СЕС МОЗ України чекають через два тижні.

Родичі покійної вже готують звернення до обласної прокуратури. Вони просять розслідувати цей випадок та покарати винних у смерті мами 7-місячної дівчинки. А на час слідства – відсторонити від роботи медиків, які лікували покійну і допустили помилку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: