fbpx

"Рішали" часто приїжджають відстоювати правопорушників, – Міхалець

Суспільство 17:54, 22.06, 2017

Коли патрульні оформляють протоколи на правопорушників, на їх підтримку нерідко приїжджають люди, які називають себе громадськими активістами.

Про це під час зустрічі з громадськістю розповів сьогодні керівник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

"Часто приїжджають на виклики, і не обов’язково до затриманих водіїв за ст. 130 КУпАП (керування у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння)", – розповів Міхалець.

Такі "активісти", за словами Міхальця, намагаються перешкодити патрульним оформити документи.

"Вони апелюють якимись розумними речами, які десь вичитали. Але воно ніякої ролі не грає. Працівники патрульної поліції мовчки виконують свої завдання відповідно до інструкції, згідно з законом", – каже головний коп Івано-Франківська.

Як писав КУРС, на днях працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій, який не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав франківський "активіст" Михайло Бойчук, більше відомий як "Хімік". Бойчук уже не вперше намагається "відмазати" нетверезих водіїв.

"У мене з ним була довга суперечка на тему, як громадський активіст може ставати на сторону водія, який вчинив правопорушення в автомобілі зі своєю сім’єю, з маленькими дітьми. А він його захищає…" – прокоментував інцидент Дмитро Міхалець.

Він також розповів, що до нього часто телефонували люди, щоб "домовитися". Однак коли він написав про це у Фейсбуці, телефонувати перестали.

"Дякуючи публікаціям у Фейсбуці та журналістам, кількість "рішал" зменшується. Тому що вони бояться суспільного гніву. Наприклад, після публікації про те, що до мене телефонують вночі для вирішення якихось питань, телефонні дзвінки зменшилися до нуля", – підсумував Міхалець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: