fbpx

"Різдво в Карпатах" розпочалось із читання творів Шевченка

Стиль життя 11:25, 05.01, 2015

В Івано-Франківську розпочались заходи у рамках програми "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах. Зшиваємо країну". Програма розпочалась із презентації проекту "Шевченку-200".

Проект "Шевченку-200" присвячений ювілею з дня народження Тараса Григоровича. З цієї нагоди учні Харківської школи-ліцею для обдарованих дітей намалювали ілюстрації до творів письменника. В Івано-Франківську виставку в "Бастіоні" відкрили наприкінці 2014 року, 29 грудня. А сьогодні відбулась презентація книги Шевченкових творів, які супроводжують ілюстрації дітей зі Сходу України. Роботи презентував художник Ярема Стецик.

"Рік був надзвичайно емоційний, надзвичайно страшний, але тим не менше, кожен робив свою справу. Зрозуміло, що ті діти, які зробили ці роботи, дуже мені симпатичні, бо тут є дуже багато "живого" Шевченка, тут нема перемальованих ілюстрацій, це нові зображення", – зазначив Ярема Стецик.

"Патріотизму в цих роботах є, напевно, більше навіть, ніж у нас, франківців. Ми тут ростем, в такому комфортному середовищі, але ніхто з франківців таку колекцію не створив, не було потреби. Харків мені в цій ситуації симпатизує тим, що вони не полінувалися і зробили цей енергетичний красивезний згусток про Шевченка",  додав художник.

Учасники заходу також читали поезію Кобзаря.

Виставка вже побувала у Національному музеї літератури України в Києві, у дитячій художній галереї міста Херсона, Харківському художньому музеї. Презентації ще заплановані у Львові та м. Рієка (Хорватія). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: