fbpx

Робота МОЗ заблокована: суд не зміг оголосити рішення у справі Супрун

Здоров'я 20:59, 11.02, 2019

Окружний адміністративний суд Києва відклав оголошення рішення за клопотанням про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Суддя Каракашьян закрив засідання і оголосив, що у зв'язку з великим обсягом матеріалів справи рішення по клопотанню оголосить вже у вівторок, 12 лютого. На засіданні були присутні заступники Уляни Супрун, а також міністр інфраструктури Володимир Омелян і міністр юстиції Павло Петренко.

Прийшов і народний депутат Ігор Мосійчук, який подав позов на усунення Супрун від обов'язків міністра, пише Слово і Діло.

Під час засідання адвокат виконуючої обов'язки міністра підкреслив, що позивач ніяк не довів подвійне громадянство Супрун. Він представив замість доказів скріншоти сайтів, де написано, що Супрун нібито не здала другого паспорта.

Разом із тим, подвійне громадянство в будь-якому випадку не є підставою для звільнення виконувача обов'язків міністра, оскільки на неї не поширюється дія закону про держслужбу.

У свою чергу, Мосійчук попросив суд відмовити в задоволенні клопотання Мін'юсту і заявив, що надасть докази подвійного громадянства Супрун "на наступних засіданнях", а також додав, що вона використовувала паспорт іншої країни у закордонних поїздках.

Після закінчення засідання Супрун виступила перед пресою із заявою. Вона зазначила, що на цей час робота МОЗ заблокована. За її словами, є ряд термінових документів, в тому числі про відправку тяжкохворих на лікування за кордон, які ніхто не може підписати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: