fbpx

Роботи, хіп-хоп і гуцульське весілля: строкаті вихідні у Франківську

Стиль життя 07:46, 15.09, 2018

Це воно, напевне, бабине літо, переконує нас у тому, що тепло тривке, а отже, у Франківську можна влаштовувати пікніки, runday і фестивалі просто неба. На цих вихідних, що продовжують літо, місто жваво переноситиме нас із події на подію – відкриваємо очі, нашорошуємо вуха, налаштовуємо голови і ноги. А ще готуємо смакові рецептори – до нас їде Гуцульщина.

Пробігти за мільйон

Щосуботи Франківськ бігає. Безкоштовні щотижневі забіги на 5 км з фіксацією часу в Івано-Франківську ввійшли в традицію. Плекає її Runday – національна спільнота бігунів та волонтерів з місією зібрати мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.

1

Щоби приєднатися до мільйона, треба зареєструватися на сайті. Роздрукувати та взяти з собою на забіг свій унікальний QR-код. Прийти на будь-яку локацію в суботу зранку та бігти. Найбільше бігунів збирається на міському озері в парку.

Забіг починається о 09:00, на 20 хвилин раніше – розминка. Повний опис заходу, карта та контактна інформація доступна тут. Якщо сьогодні не виходить, готуйте кросівки за тиждень – наступної суботи їм можна дати жару.

Академія знань: навчити і навчитися

Так само щосуботи в Івано-Франківську в Центрі розвитку дитини “Академія знань” – цікаві і корисні заняття для дітей і дорослих.

2

З 12.00 – “Художня школа 5+”. Малюють і вчать малювати. Обмеження по віку немає – можна прийти з бабусями, а бабусям із внуками і правнуками. Головне – не забути фарби і пензлики.

З 10.15 – “Шахи для дітей від 5 років”. Саме тепер розпочинають новий навчальний рік, формують групи зі зручним графіком відвідування

Попередній запис обов’язковий. Тел. 066 646 9017, вул. Панаса Мирного 8, ТЦ “Бистриця” (позаду дитячої поліклініки на Тичини)

Долучитися до концентрованого ритуалу

Два дні, в суботу та неділю, 15 та 16 вересня, у Франківську пройде івент “Глина Коло Руки Vol. 2”.

3

Протягом двох днів на учасників та учасниць цього вікенду чекатимуть гончарне коло, зволожена у воді глина та довга мовчазна робота пальцями. Гончарство зачаровує своєю ритмічністю та приваблює своїм особливим ритуалом, протягом якого можна залишитися сам-на-сам з собою. Гончарство є одночасно і ремеслом, і мистецтвом, і інструментом арт-терапії. При цьому гончарство часто є недоступним для більшості людей, адже заняття ним вимагають окремого простору, спеціального обладнання та ретельного навчання.

Для всіх, хто хоче спробувати гончарство в концентрованій формі, Агенція освітніх та культурних подій INSHI / ІНШІ спільно зі Школа кераміки м. Івано-Франківськ створила цей вікенд на ревіталізованих площах Promprylad. Renovation.

✋дізнаються про різні техніки гончарства та кераміки;
✋ виліплять власні вироби (як на гончарному колі, так і руками);
✋ розмалюють свої вироби;
✋ отримають достатньо теорії (людською мовою) та багато практики;
✋визначаться, чи вони бажають надалі поглиблено навчатися гончарству, та дізнаються про можливості (само)навчання в цій сфері.
Випечені та вже готові вироби можна буде отримати тижнем пізніше.

З 14:00 до 17:00, два дні – два уроки. Для участі в лекції потрібно зареєструватися та сплатити вартість школи на картку 5168 7554 2188 2073 (Захаревич М.). Оплата – 350 грн. Вартість включає два дні занять та всі необхідні матеріали.

Вхопити хіп-хопу

Сьогодні, 15 вересня, концерт на Promprylad. Renovation. “Кашляючий Ед” презентує альбом “Переклад”.

4

Організатори обіцяють дещо нове – нетривіальний український хіп-хоп. Заманюють тим, що буде щиро, хардкорно, качово, дещо жорстко але змістовно, та передусім всіх чекає душевна бесіда на кухні.

Кашляючий Ед – львівський реп-виконавець з гурту “Глава 94”, котрий займається цим жанром музики вже близько десяти років. За цей час були представлені один сольний і кілька командних релізів, серія відеокліпів, були виступи в різних куточках країни.

В новому альбомі “Переклад” він виходить за межі хіп-хопу, експериментує з тематикою, жанровістю і виконанням. Увага: Присутня агресивна та ненормативна лексика. Обмеження у віці: 18+.

Початок: 20:00, PromBar

Вартість квитків: 150 грн на вході

Прослухати альбом:
▷ https://soundcloud.com/glava94/sets/kashlyayuchiy-ed-pereklad-2018
▷ https://open.spotify.com/album/6caZ8JF16U4OLw3Ocl6HJg

Познайомитися з рОботами, запустити ракету

Фестиваль юних науковців та техніків Прикарпаття відбудеться в неділю, 16 вересня, у сквері Руської Трійці, що позаду медуніверситету.

5

В рамках Фестивалю відбудеться благодійна виставка-продаж робіт юних конструкторів та інженерів. На Фестивалі представлять виготовлені власноруч:
– найпростіші автомоделі, авіа-, судно- та ракетомоделі;
– механічні ігри та іграшки; атракціони з використанням елементів електроніки;
– макети будівель;
– навчальні посібники з природничого напрямку;
– саморобні фізичні прилади, техно-арт (металеві фігурки, складені з запчастин, болтів, гайок тощо);
– робототехніка (творчий проект); вироби, виготовлені на 3D принтері.

Крім презентації експонатів, виготовлених власноруч, кожен район та місто нашої області представлятиме майстер-клас або фізико-технічну модель чи експеримент.

Початок об 11.00

Зануритися в світ цікавої науки

Другий “Науковий пікнік” для школярів і молоді відбудеться в неділю, 16 вересня. Кожен відвідувач зможе зануритися у світ науки, обіцяють організатори. А що захід має мету профорієнтації шкільної молоді, то під час нього спеціалісти обласного центру зайнятості проводитимуть безкоштовні комп’ютерні тестування та консультації, що допоможуть дітям обрати професію.

6

Презентуватимуть цікаву науку Івано-Франківський університет права ім. Короля Данила Галицького, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Івано-Франківський національний медичний університет, обласний державний центр науквово-технічної творчості учнівської молоді, коледж електронних приладів, графолог і науковець Дмитро Штокалюк (із м. Тернопіль), а також вперше участь у ролі презентаторів візьмуть вчителі із школярами – це ЗОШ №10 і ЗОШ №23.

Протягом свята триватиме онлайн-голосування “Найкраща локація пікніка”, а також на дітей чекає розважальна шоу-програма та розіграші смачних призів.

Програма тут 

Відірватися з гуцулами

А таки гуляє Франківськ у неділю. Святкова програма “Верховина в Івано-Франківську” на цілий день захопить площу Ринок.

7

Фестиваль гуцульської культури подарує презентації та дегустації, виступи найкращих гуцульських колективів, а головним дійством стане театралізована постановка гуцульського весілля.

Початок в неділю о 14.00 на площі Ринок.  Майстер-класи відбуватимуться вже з 12.00 години.

8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: