fbpx

Рогатинці скаржаться, що влада зробила дорогу, але понищила тротуари

Суспільство 11:58, 05.08, 2016

За останні два тижні вулиця Галицька у Рогатині перетворилась у "точку кипіння". Вулицю відремонтували, але залишили зруйновані тротуари.

Пішоходи повсякденно нарікають на купи шлаково-піщаної суміші, глибокі канави вздовж дороги, хаотично складовану бруківку без врахування можливостей проходу людей, повідомляє "Рогатка".

Зрештою, громадська напруга вилилась у відкритий лист жителів Рогатина до начальника Служби автомобільних доріг області. Таке ж звернення надіслала і Рогатинська міська рада.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Михайло Новосільський запропонував Рогатину взяти облаштування тротуарів на себе. Він зазначив, що минулого року з огляду на стан дорожнього покриття у місті було вирішено не робити глибоке зрізування, тому запланували шліфування і укладку одного шару асфальтобетону. Коли ж фірма-виконавець ТОВ "ПБС" приступила до справи, побачили проблемні місця. Відтак прийняли рішення  зробити зрізку і два шари покриття. Похідним виникло питання тротуарів. Тоді почали шукати гроші, яких так і не знайшли. Було передбачено кредитні кошти, але їх немає. Через це фірма працювала у борг.

Заступник міського голови Микола Шинкар здивувався, для чого ж тоді починали руйнування тротуарів, якщо наперед знали: коштів немає. Новосільський пообіцяв шукати шляхи фінансування, а Сергій Насалик підкреслив, що подібні речі чи можливість співфінансування треба було обговорювати заздалегідь, а не постфактум, коли бюджет Рогатина вже прийнято і в інфраструктуру Рогатина самовільно втрутились.

Зрештою представник ТОВ "ПБС" Володимир Мельничук пообіцяв сьогодні ж відновити роботи. Їх зупинку він пояснив потребою підготувати проектну документацію і пошуком шляхів вирішення питання, як відвести воду. Представники фірми зауважили, що фінансову сторону питання візьмуть на себе, до кінця тижня зроблять колектор і відразу ж займуться бордюрами.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: