fbpx

Роман "Фелікс Австрія" Софії Андрухович видали у Хорватії

Суспільство 18:25, 21.05, 2018

І ще однією українською книжкою тепер зможуть насолоджуватися читачі за кордоном – романом Софії Андрухович "Фелікс Австрія". Днями книжку переклали та видали у Хорватії, пише Буквоїд.

Книжка, що вперше вийшла 2014 року у "Видавництві Старого Лева", побачила світ тепер і хорватською у видавництві "Edicije Božičević" в перекладі Domagoj Kliček та Dariya Pavlešen. 

2

На сторінках роману читачі побачать Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев, – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

КУРС писав, що триває робота над екранізацією роману франківської письменниці Софії Андрухович. 

Компанія "FILM.UA Group" екранізує роман "Фелікс Австрія" Софії Андрухович у Івано-Франківську. Зйомки запланували на 2018 рік. 

Донедавна шукали локації, які би відповідали антуражу епохи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: