fbpx

Росія – один з найбільших імпортерів та експортерів Прикарпаття

Економіка 08:35, 24.05, 2016

Обсяги експорту товарів суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні-березні 2016 р. становили 99,7 млн дол. США, імпорту – 82,5 млн дол. США.

Партнерами Івано-Франківської області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 77 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Італії, Бельгії, Ірландії, Польщі, Данії, Чехії, Російської Федерації, Німеччини, інформує головне управління статистики

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив  75,5 млн дол. США.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, деревина та вироби з деревини, живі тварини, продукти тваринного походження. Вагомими були і обсяги відвантажень полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, шкур необроблених, шкір вичищених, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Німеччини, Польщі, Румунії, Італії, Російської Федерації, Китаю, Саудівської  Аравії, Угорщини.  

Імпорт товарів з країн ЄС становив 60 млн дол.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги механічних та електричних машин, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них і продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту маси з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, недорогоцінних металів та виробів з них,  текстильних матеріалів та текстильних виробів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: