fbpx

Росія готує своїх військових до вторгнення 15 липня, – Тимчук

Суспільство 13:03, 14.07, 2014

Росія готує введення спецназу з Ростовської області на територію України. Про це на брифінгу повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Про це повідомляє Українська правда

"За минулі вихідні ми отримали вичерпні підтвердження про це й можемо сказати про це упевнено. До Ростовської області прибувають підрозділи групи спецназу, це розвідувально-диверсійні групи штатних бригад спецназу ГРУ російського. За нашими даними, командири підрозділів зорієнтовані на їхнє введення в Україну 15 числа (липня). Ця дата не раз миготіла в тій інформації, що ми одержували", – повідомив він. 

Тимчук зазначив, що на сьогоднішній день вирішується питання про те, під яким виглядом будуть вводитися ці підрозділи в Україну. 

"Тож їх орієнтують, що вони будуть називатися миротворцями й Росія готується ввести свої так звані миротворчі сили в Україну. Або це буде формат "зелених чоловічків", як це було у квітні (у Криму)", – підкреслив експерт. 

Він назвав це "відчуттям агонії терористів на Донбасі" і спробами Росії врятувати ситуацію будь-яким чином. 

На думку Тимчука, Росія перекидає війська на північний кордон України, де не ведуться бойові дії, щоб відволікти увагу українських військових із зони АТО.

У той же час він не виключив, що Росія розглядає сценарій прямого вторгнення в Україну, розвідуючи для цього ґрунт.

Він нагадав, що, за інформацією групи ІС, на територію закидаються вже штатні російські військові. У той же час, за словами Тимчука, вони перебувають в Україні без документів "за форматом зелених чоловічків", для того, щоб неможливо було довести їхню присутність в Україні.

"Із двох джерел на території РФ ми знаємо, що їх орієнтують на те, що при потраплянні в полон вони будуть заднім числом звільнені зі своїх підрозділів. А потім вони будуть говорити, як Гіркін, що він був офіцером ФСБ, але звільнився раніше", – сказав він.

За словами Тимчука, перекидання штатних військових РФ є, в тому числі, результатом деморалізації місцевих бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: