fbpx

Росія збирається "перекрити повітря" заробітчанам з України

Економіка 12:29, 15.12, 2014

З 1 січня 2015 Росія введе обмеження стосовно українців, які приїжджають на роботу.

Про це написав російський прем'єр Дмитро Медведєв у своїй статті для "Независимой газеты", передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що для багатьох українців робота в Росії – "єдине джерело існування", але завдяки діям України Кремль буде змушений це джерело перекрити.

"З 1 січня 2015 року "сірі" українські працівники, які складають основну кількість тих, хто приїжджає, роботу без патенту в Росії не отримають. Більш строго ми будемо ставитися і до дотримання термінів перебування в нашій країні – 90 днів протягом півроку", – написав Медведєв.

Російський прем’єр також повідомив, що раніше було достатньо виїхати з Росії і знову в'їхати назад, щоб працювати наступні три місяці.

"Тепер до таких українців – "мандрівників" без патенту на роботу в Росію наші прикордонники будуть ставитися з підвищеною увагою", – зазначив Медведєв.

За його даними, на сьогоднішній день лише висококваліфікованих фахівців і тих, хто працює  з офіційним дозволом на роботу чи з патентами, – майже 400 тисяч осіб, а з 1 січня 2014 року в Росію в'їхали понад 4 млн осіб.

За підрахунками Медведєва, втрати українців, якщо вони позбудуться заробітку в Росії, можуть скласти $1-13 млрд  – близько 7% ВВП країни.

Нагадаємо, російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що якщо країни Митного союзу обмежать імпорт українських товарів, то втрати Києва можуть скласти до $15 млрд. 

Він заявив, що Росія "вживе відповідні заходи", результатом яких має стати кардинальне зниження експорту українських товарів до РФ, Білорусі і Казахстану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: