fbpx

Росіяни підняли авіацію біля українського кордону – війська ООС відпрацювали відсіч. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:05, 15.04, 2019

В Об'єднаних силах відбулись широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони у відповідь на активність авіації РФ у Ростовській області.

За інформацією розвідки Об'єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях.

За наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, в суботу, 13 квітня, відбулись навчання у відповідь. В них взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ – від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, що мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони.
Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 "Малахіт".

В ході навчань підрозділи Об'єднаних сил відпрацювали питання виявлення, супроводу та знищення повітряних цілей, здійснення маневрів у нові позиційні райони та ведення вогню по повітряному противнику із засідок.

Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

 

Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням. Повітряний простір України  під контролем, інформує прес-центр ООС. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: