fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Російські десантники та в'язні: військо найманців на окупованих українських територіях посилюють бойовиками та зброєю. ВІДЕО

Російські десантники та в'язні: військо найманців на окупованих українських територіях посилюють бойовиками та зброєю. ВІДЕО

Суспільство 18:39, 02.07, 2016

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про те, що противник здійснює підготовку до подальшої ескалації бойових дій на Слов’янському напрямку в районі т. зв. “Світлодарської дуги".

Про це ГУ розвідки МОБ повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук:

Противник здійснює підготовку до подальшої ескалації обстановки на Слов’янському напрямку в районі т. зв. "Світлодарського виступу" – окремі підрозділи 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ приведені в повну бойову готовність, проводяться активні заходи щодо поповнення некомплекту особового складу. До лінії зіткнення передислоковується танковий батальйон 7 омсбр РФ. До району н. п. Дебальцеве додатково переміщено два артилерійські підрозділи зі складу сусідніх частин 1 АК (Донецьк) РФ.

Лікувальні заклади н. п. Дебальцеве переведені на посилений режим роботи. Місцеві жителі намагаються покинути місто.

На інших напрямках противник підтримує боєготовність військ, проводить посилення та ротацію передових, у т. ч. розвідувальних підрозділів, поповнення боєкомплекту та вдосконалення інженерного обладнання переднього краю.

Підтверджено прибуття підрозділу зі складу 331 парашутнодесантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної дивізії (Іваново) Повітрянодесантних військ ЗС РФ для активізації диверсійно-розвідувальних дій у районах н. п. Авдіївка, Красногорівка, Зайцево, Луганське.

Зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів з території РФ. Через н. п. Донецьк (Ростовська область, РФ) до тимчасово окупованої території Луганської області переміщено 35 вантажних автомобілів з боєприпасами.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, САУ та РСЗВ у районах н. п. Ясинівка, Моспине, Стаханів, Горлівка та Донецьк.

Зафіксовано чергові втрати у з’єднаннях і частинах противника – 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

З огляду на значні бойові та санітарні втрати, а також чисельні випадки відмови військовослужбовців від подальшої участі у бойових діях та дезертирства, командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ прийняло рішення про його негайне доукомплектування. Протягом 30 червня – 1 липня ц. р. у лави бойовиків влилося близько 100 осіб із числа засуджених, які відбували покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Донецької області та достроково звільнені по амністії після підписання контрактів з російським окупаційним командуванням щодо проходження військової служби.

Відео бою на "Світлодарській дузі" минулої ночі:

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: