fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Російські найманці грабують шахти та намагаються "націоналізувати" майно

Російські найманці грабують шахти та намагаються "націоналізувати" майно

13:56, 03.09, 2014

В РНБО заявляють, що росіяни грабують українські шахти та вивозять вугілля.

Про це заявив на брифінгу речник РНБО Андрій Лисенко, передає УП.

"У зоні АТО на сході України росіяни почали грабувати шахти і автоколонами вивозити вугілля до Росії", – заявив він.

"Зокрема, на шахті "Антрацит" і "Червоний партизан", а також на сусідніх шахтах бойовики викрали близько 15 тисяч тонн вугілля", – повідомив він.

Крім того, він заявив, що "російські найманці перейшли від мародерства та пограбунків до намагань конфіскувати в мирних мешканців нерухоме майно".

"Зокрема, терористи поширюють серед містян інформацію про початок з 11 вересня націоналізації нерухомого майна мешканців міста, які виїхали за межі Луганської області. Виявляти залишені квартири та приватні будинки будуть спеціально визначені групи шляхом особистого обходу", – повідомив він.

"Такі дії свідчать про намагання представників незаконних збройних формувань повернути до Луганська якомога більше жителів для того, щоби в подальшому примусити їх стати до лав терористичної організації "ЛНР", примусового виконання громадських робіт, а також створення видимості "налагодження мирного життя" в обласному центрі для організації відповідної пропагандистської "картинки" у залучених російських ЗМІ", – наголосив Лисенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: