fbpx

Розпочати будівництво в Івано-Франківську можна з кнопки "Еnter"

Суспільство 20:49, 11.12, 2014

Днями в Івано-Франківському управлінні Державної архітектурно-будівельної інспекції місцевим забудовникам розповіли про нововведення у сфері адмінпослуг у будівництві.

"Ми хочемо максимально спростити та зробити комфортним порядок отримання громадянами послуг з боку ДАБІ України. Людина зможе, не виходячи з дому, заповнити декларацію про початок виконання будівельних робіт. Інвестиції в електронну інфраструктуру – ключ до майбутньої конкурентоздатності України",  розповів на семінарі Володимир Кобилянський, заступник начальника Управління ДАБІ в Івано-Франківській області, передає ГК.

Забудовникам детально роз’яснили, як на сайті ДАБІ можна заповнити декларацію про початок будівництва. Це займе всього кілька хвилин і допоможе зекономити дорогоцінний час, який забудовники раніше витрачали на похід у ЦНАП та очікування відповіді про реєстрацію декларації.

Зазначимо: щоб розпочати будівництво, забудовнику необхідно зареєструвати декларацію про свої наміри в органах ДАБІ. Відтепер розпочинати будівництво можна буде після реєстрації декларації на сайті, фактично  з натискання кнопки "Еnter".

З одного боку, це нововведення спрощує забудовникам порядок отримання адмінпослуг. З іншого  лише забудовник несе відповідальність за надану в декларації інформацію про майбутнє будівництво. Перевірити її буде складно, адже з 1 серпня цього року ДАБІ заборонили проводити перевірки законності будівництва без дозволу Кабміну, який отримати майже нереально. 

В умовах сьогоднішнього будівельного свавілля будувати в обхід закону і без необхідної кількості документів стане ще легше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: