fbpx

Розпочинається "третя хвиля" зарахування абітурієнтів

Суспільство 11:01, 08.08, 2014

8 серпня вищі навчальні заклади мають оприлюднити останні – треті списки рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення.

Під час "третьої хвилі" із рейтингових списків виключаються вступники, які були рекомендовані до зарахування, але не подали в період з 5 до 7 серпня оригінали документів до вищого навчального закладу. У підсумку їх місця повинні посісти абітурієнти, які знаходились нижче у списку. Рішення приймальної комісії ВНЗ про рекомендацію до зарахування має бути оприлюднено 8 серпня не пізніше 12-ї години.

Абітурієнти, які мають бажання навчатися у ВНЗ, де їх рекомендовано до зарахування 8 серпня, протягом трьох днів – до 10 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали необхідних для вступу документів.

Не пізніше 15-ї години 11-го серпня вузи України повинні видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.

Після того як відбудеться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто починаючи із 12-го серпня, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, яке триватиме до 18 серпня 2014 року. Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і при зарахуванні на бюджет. Тобто 12 серпня 2014 року в кожному ВНЗ повинен з’явитись рейтинговий список осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання на контрактну форму.

Нагадаємо, із оновленим рейтинговим списком абітурієнтів можна ознайомитися на стендах приймальних комісій. Крім стендів приймальних комісій, оновлені рейтингові списки також мають бути опубліковані на сайтах вищих навчальних закладів та сайті Інформаційної системи "Конкурс" www.vstup.info.

Зазначимо, що згідно з рішенням Міністерства освіти абітурієнтів Донецької та Луганської областей вузи зможуть зараховувати без оригіналів документів.

З питань порушень права на вступ абітурієнти можуть звернутись на гарячі лінії Мінстерства освіти та Громадянської мережі "ОПОРА".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: