fbpx

Розтермінування чи повна оплата за новобудову: яка вигода покупцеві?

Суспільство 19:38, 01.05, 2017

Існує декілька шляхів виплати за придбане житло в новобудові. Зазвичай це кредитування під заставу майна, іпотека, розтермінування та повна оплата вартості під час придбання. Останній із варіантів вважається найбільш надійним, проте купівельна спроможність українців не надто висока, тому виплату в момент придбання нової квартири може здійснити незначна частка населення.

Аналітичний центр Благо дослідив, як найбільш вигідно оплачувати за нову квартиру.

Оптимальним шляхом вирішення для багатьох франківців стала можливість купити житло на виплату. Це спричинено тим, що оформити квартиру в розстрочку в Івано-Франківську не складно і не вимагає великої тяганини з документами, як при оформленні іпотеки, чи сплати непідйомних кредитних відсотків.

Самі забудовники досить лояльні до розтермінувань. Покупець отримує можливість придбати квартиру на вигідних умовах, при цьому кредитуючи компанію забудовника, і відкриває для нього можливість створювати нові пропозиції. Як приклад аналітики наводять оформлення розтермінування платежів до двох років при покупці квартир у комплексах "Містечко Соборне" та "Паркова Алея".

Виплата частинами здійснюється в обумовлені дати, або ж покупець може вносити більші суми, ніж домовлено, та оплатити швидше всю вартість квартири. Штрафів за це не передбачається.

Що ж стосується безвідсоткової розстрочки, то отримати її можна в будинках, які ще тільки зводяться. Житло в об’єктах, введених в експлуатацію, пропонується зазвичай придбати з виплатою до 10% річних.

Вигода покупця при купівлі квартири і стовідсотковій оплаті становить 5%–15% від вартості квартири.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: