fbpx

Розумні і з паспортом: у Франківську описують зупинки

Суспільство 07:48, 27.03, 2018

Управління транспорту і зв’язку опрацьовує детальну інформацію про наявні зупинки міського пасажирського транспорту, і вже влітку вони отримають свій паспорт. Наразі в роботі – 131 міська зупинка.

"Міські зупинки матимуть паспорти: з фото, детальною інформацією, зазначеною кількістю пасажиропотоку, переліком маршрутів, інформацією про заклади харчування та іншими цікавими деталями", – анонсував мер Руслан Марцінків.

Щоправда, інформація буде службовою.

Паспортизація зупинок міського пасажирського транспорту дозволить зібрати усю необхідну інформацію. Спершу опишуть зупинки, зосереджені в центральній частині та вулицях, близьких до центру. Потім – решту зупинок.

Начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак пояснив, що виготовлення паспортів дозволить систематизувати усю інформацію про зупинки в місті.

"Важливо, що паспорт міститиме не тільки фотофіксацію об’єкту, географічні дані, але й розміри зупинки, наявність сітілайтів, об’єктів торгівлі, наявність та відстань від пішохідних переходів, наявність урн, туалетів, освітлення переходів, перелік маршрутних засобів та навіть дані про середній пасажиропотік. Результати, напрацьовані за першим лотом, ми зможемо отримати орієнтовно в середині літа. Також плануємо оголосити другий лот",  зазначив Олег Ганчак.

У паспорті кожної зупинки буде зазначено адресу, фото об’єкта, пасажиропотік в піковий та позапіковий час, сумарну частоту руху маршрутних транспортних засобів, які користуються однією зупинкою, види транспорту, характер зупинки та архітектурної форми, наявність павільйону, лавок, урн, туалетів, наявність дорожніх знаків, наявність та характеристики кишені, наявність закладів соціальної сфери, закладів харчування, наявність сітілайтів, Wi-Fi, освітлення тощо. Паспорт формується у вигляді прошитої та пронумерованої книги і буде зберігатися в Департаменті містобудування та архітектури.

Такі паспорти дадуть змогу комунальникам відслідкувати, як і чим треба обладнати зупинки, та укласти найбільш відповідний пасажиропотоку графік руху транспорту.  

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: