fbpx

РУХ НОВИХ СИЛ долучився до створення стіни творчості у Верховині. ФОТО, ВІДЕО

Культура 18:18, 21.11, 2018

У Верховині активні та небайдужі взялися перетворювати кількаметровий сірий занедбаний мур попри центральну дорогу на мистецький витвір. Така ідея спала на думку Мирославі Романовській. Дівчина є волонтером ГО "YMCA-Карпати".

"Хочемо, щоб наші гості милувалися таким творінням. На цій стіні ми вже намалювали новостворений логотип Верховини, є тут і слово "йо", на якому побудована рекламна кампанія нашого регіону",  розповідає Мирослава Романовська.

Поряд з автентичною гуцульською вишивкою бетонне полотно прикрашають і абстрактні малюнки. Головна вимога – творити яскраво і з любов’ю. Додати своїх барв на стіну творчості може кожен. Зробили це й активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ".

"Хочемо долучитися до креативних людей Верховинщини, які намагаються зробити цей світ яскравішим, кольоровішим, оптимістичнішим, таким, як є зрештою наша традиційна гуцульська вишиванка, наші орнаменти: яскраво-червоний, зелений. А ще додаємо трошки свого креативу",  розповідає координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк.

Відтепер на креативному мурі красуватимуться й орнаменти з традиційного гуцульського ліжника. Місцеві кажуть, надалі тут з’являться й інші символи гуцульської культури.

"Ми дуже хотіли порадувати наших гуцулів гарними яскравими барвами. І щоб туристи, приїжджаючи до нас, бачили цю красу, адже Верховина – це є рай!"  говорить депутат Верховинської райради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Соломійчук.

Простору для творчості у Верховині ще вдосталь, кажуть активісти. Тож запрошують залишити спогад про себе усіх, хто не уявляє свого життя без краси карпатських гір.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: