fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі провів масштабний з'їзд під Мін'юстом, вимагаючи припинити політичне рейдерство

РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі провів масштабний з'їзд під Мін'юстом, вимагаючи припинити політичне рейдерство

Політика 09:23, 31.05, 2017

РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі 30 травня провів з’їзд під будівлею Міністерства юстиції України, вимагаючи скасувати реєстрацію фейкового Блоку Міхеїла Саакашвілі та зареєструвати справжній РНС.

Участь в акції взяли близько 600 партійців та прихильників РУХУ НОВИХ СИЛ з усіх регіонів України. Учасники тримали партійні прапори та плакат "Міністерство рейдерства", який розмістили поруч зі входом до Мін'юсту, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ"-РУХУ НОВИХ СИЛ.

Михайло Саакашвілі, виступаючи перед присутніми, розповів, що відбулось політичне шахрайство, в результаті якого Мін'юст зареєстрував фейкову політичну силу, яка носить його ім’я.

За його словами, людину за дешево спочатку перейменували у Дарта Вейдера, а потім у Михайла Саакашвілі. 

"Спочатку зареєстрували "Грузинську партію", потім перейменували громадянина Сушко на Дарта Вейдера, а потім його перейменували на Саакашвілі", – обурився екс-президент Грузії.

Саакашвілі також заявив, що влада, окрім реєстрації партії-клону, заблокувала появу РУХУ НОВИХ СИЛ на всіх телеканалах, щоб люди не знали про його існування.

Народний депутат від партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко повідомив, що за наявною інформацією клонів партії Саакашвілі може бути не один, а навіть декілька.

Захід охороняла велика кількість правоохоронців, які підігнали до Міністерства юстиції кілька автозаків.

Спочатку поліція перешкоджала спробі народного депутата Юрія Дерев’янка дістати шини з автомобіля як символ протесту проти корумпованої системи, однак потім це вдалося зробити.

Мітингувальники вимагали, щоб до них вийшов міністр юстиції Павло Петренко, однак цього не сталось. Тоді народні депутати та лідери РУХУ НОВИХ СИЛ вирішили зайти до міністра, щоб той прокоментував ситуацію. Охорона будівлі не одразу пустила депутатів всередину, певний час перешкоджаючи цьому. Журналістам потрапити в міністерство так і не вдалось.

Зрештою до міністра юстиції увійшли представники РНС Михайло Саакашвілі, народний депутат Юрій Дерев’янко, Ольга Галабала та представник Демальянсу нардеп Сергій Лещенко.

Після візиту до міністра Саакашвілі заявив, що в нього не лишилось жодних сумнівів в участі міністра Павла Петренка в схемі політичного рейдерства.

"Я ще раз переконався, що всіх потрібно з цього будинку дістати і відправити у в’язницю. Міністр юстиції – це такий простий аферист, посіпака не тільки Порошенка, але й колишнього прем’єра "кролика" і діючого головного злодія України Авакова. Вони це зробили абсолютно свідомо. Вони знали, що це шахрайство, вони могли його зупинити, але вони цього не зробили",  заявив Саакашвілі.

Юрій Дерев’янко повідомив, що міністр Петренко зрештою втік зі свого кабінету, бо не міг дати пояснення ситуації, яка склалась. 

"Він нічого сказати не міг, тому що Міністерство юстиції дійсно імітувало цей судовий процес, щоб отримати рішення суду і зареєструвати блок фейкового Саакашвілі. Письмового звернення до пана Саакашвілі не було. Коми ми почали вимагати в міністра Петренка документи, він в найкращих традиціях Януковича почав нам пояснювати – пишіть листи, чекаємо 10 днів, чекаємо 30 днів",  обурився народний депутат. Він запевнив, що всі документи лежать в Мін'юсті.

Член Ради партії РУХУ НОВИХ СИЛ, депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала повідомила, що через відмову у реєстрації РУХ НОВИХ СИЛ був змушений зібрати ще один з’їзд. Делегати з’їзду проголосували за те, що хочуть змінити назву політичної сили на РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі. 

За словами Галабали, РУХ НОВИХ СИЛ буде робити наступні кроки:

1. Вимагати отримання всіх офіційних документів від Міністерства юстиції, яке РУХ НОВИХ СИЛ відтепер вважає "міністерством рейдерства".

2. Аналізувати всі підписи, які були зібрані за Грузинську партію, яка потім була перейменована у фейковий Блок Міхеїла Саакашвілі. 

"Ми будемо брати кожен підпис в кожній області і ми перевіримо, чи давали люди згоду на те, щоб реєструвати цю фейкову партію. Ми переконані, що точно так само, як сфальшували цього псевдо-Михаїла Саакашвілі, так само сфальшували усі підписи цієї партії",  запевнила Галабала.

3. Робити інші юридичні дії, виходячи з тих документів, які будуть надані.

"Ми переконані, що це буде перший прецедент в історії України, коли ми змусимо владу припинити діяти старими методами, змусимо владу скасувати реєстрацію фейкового блоку",  заявила Ольга Галабала.

Представник РУХУ НОВИХ СИЛ Давид Сакварелідзе запевнив присутніх, що разом РУХ НОВИХ СИЛ обов’язково отримає перемогу.

"Перемога обов’язково наступить, не дивлячись на те, що бариги і рейдери намагаються всіляко "розвести" український народ, рейдернути нашу партію, як вони рейдернули ідею Майдану",  сказав Сакварелідзе.

Нагадаємо, 22 травня Міністерство юстиції відмовило у зміні назви партії "РУХ НОВИХ СИЛ" на "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі", а натоміть зареєструвало фейкову партію-клон "БЛОК МІХЕЇЛА СААКАШВІЛІ", яка не має жодного стосунку до Михайла Саакашвілі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: