fbpx

РУХ НОВИХ СИЛ спільно з іншими демократичними силами провели мітинг за зміну виборчого законодаства

Політика 07:51, 23.06, 2017

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі провели кількатисячний мітинг під Верховною Радою разом з іншими демократичними силами з вимогою змінити виборче законодавство. У ньому взяли участь представники РУХУ НОВИХ СИЛ, громадянського руху "Хвиля", "Самопомочі", Громадянської позиції, "Альтернативи" та "Свободи".

Представник РУХУ НОВИХ СИЛ та екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе, виступаючи зі сцени, заявив, що у Верховній Раді та інших державних будівлях зібрались люди, які рейдернули ідею Майдану, вони її просто вкрали.

"Скільки ще депутатів має затримати НАБУ з сотнями тисяч доларів? Скільки ще депутатів нам повинні нахабно плюнути в обличчя своїми мільйонами?" – обурився він.

Сакварелідзе анонсував, що дуже скоро люди будуть збиратися на площі з антикорупційним протестом.

"Якщо вибори будуть проводитись за їхнім законом, за їхніми правилами, за їхніми так званими "сітками", коли людей будуть скуповувати, як овець, роздавати зубожілим людям гречку, 200 гривень, шоколад і далі засіювати країну шоколадними будками, то Україна ніколи не стане наддержавою", – вважає Сакварелідзе.

Народний депутат від партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко переконаний, що молодим демократичним силам треба об’єднуватися та давати потужний сигнал владі і Президенту.

"Перший і важливий крок для перезавантаження влади – це є зміна виборчих правил. Адже сьогодні влада в Україні обрана за правилами Януковича, на превеликий жаль", – констатував нардеп.

За його словами, у новому виборчому законі потрібно заборонити політичну рекламу під час виборів.

"Нам потрібно, щоб ми боролись ідеями, переконаннями, щоб ми могли обрати серед тих політичних партій, які присутні тут, ті партії, яким ви найбільше довіряєте. Ці партії разом в параламенті будуть будувати нову Україну, без олігархів, без корупції, успішну і процвітаючу Україну", – підсумував Дерев’янко.

Координатор Ради партії РУХУ НОВИХ СИЛ та депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала заявила, що в людей, які зібрались на мітингу, є спільне відчуття, що їх обманули.

За її словами, РУХ НОВИХ СИЛ пропонує наступний план дій:
1. Об’єднатися усім новим прогресивним демократичним силам.
"Ми всі маємо об’єднатися. ВОЛЯ та РУХ НОВИХ СИЛ вже це зробили. Роз’єднані ми нічого в цій країні не зробимо. Всі політичні сили мають піти на цей крок, не триматися за свої бренди, не триматися за свої імена. Всі ми тут люди, які хочуть змін", – заявила Галабала.
2. Восени в усіх містах, обласних центрах зібрати кількатисячні мітинги і пояснити це людям.
3. У листопаді або в кінці жовтня закликати людей на антикорупційний марш в Києві для того, щоб влада дуже чітко знала, що люди більше терпіти не будуть.

Після завершення мітингу його учасники вирушили колоною до Адміністрації Президента, щоб передати главі держави Резолюцію із вимогами. Біля Адміністрації активістів зустрів щільний кордон поліції та додаткові підрозділи правоохоронців.

Народний депутат Віктор Чумак зачитав Резолюцію, яку одноголосно підтримали всі учасники акції протесту.

Учасники заявили, що обурені системним невиконанням Президентом своєї передвиборчої програми. Вони переконані, що чинна виборча система в державі – це джерело корупції.
Нагадаємо, мітинг 21 червня зібрав близько 2 тисяч людей. У ньому взяли участь представники РУХУ НОВИХ СИЛ, громадянського руху "Хвиля", "Самопомочі", Громадянської позиції, "Альтернативи" та "Свободи".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: