fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • РУХ НОВИХ СИЛ закликає не підтримувати законопроекти про Донбас, які стануть для України "троянським конем", – Дерев'янко

РУХ НОВИХ СИЛ закликає не підтримувати законопроекти про Донбас, які стануть для України "троянським конем", – Дерев'янко

Політика 17:05, 05.10, 2017

РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі не підтримує президентські законопроекти щодо Донбасу, які поспіхом намагаються протягнути через Верховну Раду.

Про це заявив народний депутат, член Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко на брифінгу в парламенті.

Він підкреслив, що категорично неприйнятним є законодавче закріплення Мінських угод. "Це є крок проти України. Це своєрідний троянський кінь, якого хочуть запустити сьогодні у законодавче поле України", – заявив депутат.

Він нагадав, що Мінські угоди підписував Путін і його посіпаки терористи ЛНР/ДНР. "Сьогодні намагаються зобов'язати всіх наших державних службовців, всі органи влади пріоритетно виконувати ті всі Мінські угоди, інструкції і тлумачення, які написані там", – обурився депутат.

Він додав, що жодних термінів, роз'яснень чи норм, які б чітко говорили, що є безпекове питання, а що є політичне питання, в цьому законопроекті немає.

"І це абсолютно невипадково. Всі чудово розуміють, що саме такий формат сьогодні вигідний Путіну, терористам, щоб в односторонньому порядку Україна зобов'язувалась виконувати всі норми, які викладені у так званих Мінських угодах, які стануть частиною українського законодавства", – заявив він.

Дерев'янко повідомив, що РУХ НОВИХ СИЛ також не підтримує спробу відновити торгівлю на крові з окупованими територіями, яка закладається в цьому законопроекті.

"Відповідно до закону, який намагаються протягнути, координувати цю торгівлю буде оперативний штаб ЗСУ, який буде підпорядкований Президенту. Президент таким чином хоче очолити цю торгівлю на крові, легалізувати цим законом… Під тиском громади, українців він вимушений був погодитись з блокуванням цієї торгівлі і цим законом він намагається це відновити", – підкреслив народний  депутат.

Він також додав, що неприйнятним є той факт, що на неокупованій території України Президент хоче своїм указом без рішення Верховної Ради вводити воєнний стан, повністю знищуючи при цьому місцеве самоврядування.

"Зараз відбуваються вибори в ОТГ, формуються громади. І абсолютно очевидно, що ті чи інші місцеві ради, які не будуть лояльні до Президента, можуть опинитись в стані, коли без рішення Верховної Ради вони будуть ліквідовані", – застеріг Дерев'янко.

Він також додав, що в законопроекті термін АТО змінюється на слово "агресія". "Хоча ми розуміємо, що це справжня війна. І Президент далі свідомо уникає того факту, що відбувається на Сході. Влада боїться чесно сказати українцям, що в нас сьогодні немає чіткого плану дій, як досягти миру, як отримати перемогу", – заявив нардеп.

Він імені РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко звернувся до патріотичних депутатів парламенту із закликом не підтримувати ці законопроекти.

"Ми закликаємо шляхом широкого обговорення розробити той проект закону, який захистить нашу незалежність і дасть змогу гідно вийти з ситуації, яку ми зараз маємо", – підсумував Дерев'янко.

Нагадаємо, Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентські та альтернативні законопроекти про реінтеграцію Донбасу і щодо продовження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: