fbpx

Руслан Марцінків буде ручним мером, – Островський

Політика 16:28, 17.11, 2015

На прохання КУРСу франківські політики, громадські діячі й експерти спрогнозували, яким мером буде Руслан Марцінків, чого від нього можна, а чого не варто сподіватися громаді, а також запропонували поради новообраному голові міста.

Громадський активіст і волонтер Роман Островський не приховує розчарування у зв'язку з обранням "свободівця" Руслана Марцінківа міським головою Івано-Франківська. 

"Не чекаю від його обрання нічого доброго для міста. Можна хіба привітати Онуфрієва і Войтика, які ще кілька років будуть на коні. Тепер цей "кінь" має конкретне ім'я. Прогнозую на час цієї каденції зростання корупційного навантаження на бізнес, зокрема забудовників, які в свою чергу перекладуть його на мешканців. Франківчани все частіше отримуватимуть від "ЄРЦ" повідомлення про борги. Розрекламований безплатний проїзд студентів у маршрутках обернеться подальшими конфліктами з перевізниками, які звикнуть пікетувати виконком. Міжбудинкові проїзди і дороги так і залишаться постійною складовою наповнення кишень. Зате небаченої масовості набудуть анотаційні дошки. Власне, їх відкриття і залишать за Марцінківим ляльководи, в усьому іншому мер буде ручний. Ну, а ті члени виконкому, які спробують суперечити голові і його команді, будуть звинувачені в катуванні репресованих", – песимістично зазначив Островський. 

Читайте також коментарі інших експертів: 

Мер Марцінків  це більш відкрита для громадського контролю система,  Головенський. 

Місто Марцінківа цікавить мало, більше – перемога над ним, – Ростислав Шпук.

Марцінків – капелюх на кріслі мера, який свідчить про те, що це місце зайняте, – Ігор Ткач.

З більшістю в міськраді Марцінків має шанси зробити в місті реальні швидкі зміни, – Кицюк.

Де-факто мером Франківська буде партія, – Василь Мартинюк про перемогу Марцінківа.

Марцінківу слід почати боротьбу з корупцією в комунальних підприємствах міста, – Случик


Як повідомляв КУРС, міська ТВК оголосила результати другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків отримав 37 714 голосів, Ігор Насалик – 29 077. Всього проголосували – 68 790, невикористаних бюлетенів – 115 752.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: