fbpx

Руслан Марцінків перевірив, як франківці утеплюють під'їзди

Суспільство 20:46, 16.02, 2016

Сьогодні міський голова Руслан Марцінків разом з інженером відділу експлуатації "Муніципальної інвестиційної управляючої компанії" Юрієм Верстою перевірили виконання програми "Теплий дім" в окремих будинках на вул. Вовчинецькій, Стуса, Молодіжній, Новій.

З 2014 року в Івано-Франківську реалізовують проект "Теплий дім", у рамках якого мешканцям багатоквартирних будинків пропонують можливість, на умовах співфінансування (90% – з бюджету, 10%  від мешканців), замінити вікна у під’їздах. На сьогодні здійснено заміни майже у 200 під’їздах, а ще 114  у плані робіт на поточний рік. Якість нових вікон та виконання монтажу Руслан Марцінків оглянув особисто, передає прес-служба МВК.

Міський голова поспілкувався з мешканцями будинків та поцікавився їхньою думкою про програму. Звісно, люди задоволені новими вікнами, які вони отримали на вигідних умовах. Тепер у під’їздах стало значно тепліше, як зазначають власники квартир, і будинки мають привабливіший зовнішній вигляд.

За бажанням, паралельно з вікнами мешканці можуть на таких самих умовах замінити і двері до під’їзду. Так зробили у шести під’їздах на вул Новій, 19 б. Тут інженери МІУК встановили нові утеплені вхідні двері з кодовим замком.

Програма "Теплий дім" із заміни вікон продовжуватиметься й надалі, але на дещо інших умовах співфінансування. Відтепер мешканці повинні відшкодувати 30% витрат, 70% – з міського бюджету.

Процедура участі в проекті нескладна. Рішенням будинкових зборів мешканці подають звернення до МІУК, яке опрацьовують спеціалісти установи і складають проектно-кошторисну документацію окремо для кожного під’їзду. Загалом, тривалість процесу від оформлення заявки і до встановлення вікон дуже різниться, але з моменту підписання власниками квартир кошторисного плану займає не більше двох місяців.

Спілкуючись з мешканцями під час перевірки, Руслан Марцінків ще раз наголошував, що місто зацікавлене у комплексних роботах щодо енергозбереження. Тому міський голова закликає людей зголошуватись на подібні програми з утеплення будинків, заміни теплових мереж, котлів тощо.

"Усього міська влада не може зробити сама, але разом з ініціативною, відповідальною громадою можемо здійснити чимало. На сьогодні для нас у пріоритеті комплексне утеплення, яке одразу дасть помітний результат",  заявляє Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: