fbpx

Руслан Марцінків просить не "розганяти зраду" на темі негоди

Суспільство 13:01, 29.06, 2018

З таким закликом до містян Руслан Марцінків звернувся на своїй сторінці у соцмережі facebook.

"Вкотре негода, яка мала б згуртувати громаду, для когось стала предметом спекуляцій. Вчора випала приблизно півмісячна норма опадів. Такої сили стихії та наслідків, як 3 вересня 2017, не було. Зі слів директора департаменту надзвичайних ситуацій Ігоря Влізло, ДСНС та рятувальників задіювати в Івано-Франківську не було потреби. Адже в районах ситуація була набагато гіршою…" – йдеться у повідомленні.

Також на сторінці мера зазначається, що через підтоплення підстанцій частина міста лишилась без світла, однак після зливи РЕМ виправив ситуацію, відновивши електропостачання. Зараз бригада працює на підстанції Василіянок – Дністровська.

Марцінків також відреагував на затоплення вулиці Надрічної.

"Вже ні для кого не секрет і ніхто того не заперечує, що там потрібен новий дощовий колектор. Його будівництво буде в проекті розв'язки нового мосту. Перекопувати вулицю двічі немає сенсу. Зараз на Надрічній працюють комунальники, відкачуючи дощові та каналізаційні води. Крім того, бригади КП "Івано-Франківськводоекотехпром" працюють у посиленому режимі, прочищаючи дощівки та каналізаційні зливи, де є найбільше проблем. Аварійна – 15-86,  йдеться у повідомленні.  Змило пляжні зони. Це значить, що зруйновано працю та очікування багатьох. Таке буває, бо від стихії ніхто не застрахований. Хтось вважає, що цим допекли лиш мені, але ні! Ці пляжі  не забаганка Марцінківа, про них просили люди. Будемо робити висновки і виправляти ситуацію".

За даними служби оперативного реагування, у місті підтопило кілька підвалів та дахів.

"Знову ж таки, це не масове явище, а поодиноке з огляду на стан окремого житлового фонду. У більшості випадків вода зійшла, як тільки припинилась злива,  пояснив мер.  Постраждали від негоди вулиці та двори міста. Тому що жодна, навіть найсучасніша каналізація, не може прийняти в момент півмісячну норму опадів. Не тільки в нас, але й у Чернівцях, Луцьку, Львові, Відні, Кракові…
Негода не вибирає країн, міст, вулиць, дворів. Але лиш від нас залежить, як ми її зустрінемо: припадаючи до моніторів чи працюючи пліч-о-пліч".

За потреби рекомендує звертатись у Службу Оперативного Реагування  15-80, до Муніципальної Варти Івано Франківськ – 70-58-88 та Комунальної установи "Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба" – 59-65-85.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: