fbpx

Руслан Марцінків з дружиною пройшли творчу реабілітацію на Азовському морі. ФОТО

Суспільство 12:10, 03.08, 2016

Бійці АТО з Івано-Франківська за проектом "Творча Криївка" проходять реабілітацію в селі Генгорка Генічеського району Херсонської області. На відпочинку їх навідали міський голова Франківська з дружиною.

Руслан Марцінків разом із дружиною відвідали бійців на реабілітації. Також міський голова випробував на собі чудодійну силу мистецтва, інформує його прес-служба.

У межах проекту "Творча криївка" група бійців упродовж тижня відпочиває на березі Азовського моря. Ветерани АТО разом зі своїми сім’ями через мистецтво повертаються до мирного життя.

Це вже третій "морський" заїзд у рамках проекту, але вперше прикарпатські бійці відпочивають з дружинами та дітьми. Проект частково профінансований міською владою Франківська. А також отримав підтримку 20 тис. грн з обласного бюджету.

У "Творчій криївці" бійцями опікуються волонтери, психологи, масажити й мануальні терапевти. Для них проводять тренінги, екскурсії та вчать виражати свої емоції на полотні. Учасники реабілітації щодня мають сеанси терапевтичного малювання на березі моря. Разом із ними малювала також і родина Марцінківих. 

За словами волонтерів, зміна обстановки, відпочинок та власне терапія мистецтвом сприяють швидкому зціленню душевних ран, які бійці отримали на війні. Одним із найважливіших завдань реабілітації є повернути бажання до життя та побороти апатію і розчарування, допомогти інтегруватися в мирне суспільство після війни.

"Нашим хлопцям цікавіше море, а вихідцям з Центральної та Східної України більше до душі поїздки у наші Карпати. Співпраця буде продовжуватися, хлопці відпочили та дуже задоволені поїздкою", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Картини, що їх бійці намалювали впродовж перебування на Херсонщині, планують виставити на онлайн аукціоні. Кошти передадуть на розвиток проекту "Творча криївка".

КУРС писав, що до Дня Незалежності України кожен військовий, який отримав інвалідність чи поранення, захищаючи свою країну, отримає разову допомогу від міської влади Франківська у розмірі 1000 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: