fbpx

Рятувальники на "стометрівці" розповідали франківцям про пожежі

Суспільство 19:40, 09.12, 2015

Рятувальники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області вийшли на вулиці, щоби в переддень новорічних свят нагадати городянам про дотримання правил пожежної безпеки.

Такі акції, відзначають рятувальники, є набагато дієвіші, ніж будь-які інші. Коли з людьми спілкуватися безпосередньо, вони починають більш відповідально і обачно ставитися до необхідності дотримуватися правил пожежної безпеки. 

"Я мешкаю у приватному будинку у кварталі, де є щільна забудова,  розповідає 26-річний івано-франківець Богдан. – Порядкуючи на присадибній ділянці, ніколи не спалюю сміття чи суху траву, адже однієї іскри та найлегшого вітерця було б достатньо для перекидання полум’я на розташовані поруч будинки. Відтак, лиха не оминути".

Свідомо ставляться до безпеки своїх малюків і молоді матері.

"Моя чотирилітня Вікторія уже дуже добре знає, що ані сірниками, ні електричними та газовими приладами бавитися не можна. Одного разу попекла собі пальчик – це для неї була добра наука",  ділиться досвідом виховання донечки 27-літня Олександра.

"Досі я не дуже зважала на опубліковані у засобах масової інформації матеріали про пожежі, – ділиться своїми враженнями від зустрічі із рятувальниками 23-літня Тетяна. – Однак почуте сьогодні примусило мене замислитися над багатьма речами. Думаю, тепер буду поводитися набагато обачніше, адже життя і здоров’я у нас одне".

Підлітки Ростик та Антон теж пам’ятають правила безпеки життєдіяльності. Запевняють, що під час новорічних та різдвяних свят не палитимуть бенгальські вогні поблизу ялинки.

Загалом працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області поспілкувалися із кількома десятками містян і нагадали їм про найголовніші причини пожеж. Всім роздали застережні листівки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: