fbpx

В Івано-Франківську працює Ритуальний будинок святих апостолів Петра і Павла

Суспільство 11:53, 06.09, 2017

Працівники парафіяльного ритуального будинку допоможуть організувати та провести похорон у відповідності до християнського обряду і побажань рідних.

Організацію, підготовку та проведення похорону візьме на себе адміністрація парафіяльного ритуального будинку, аби полегшити біль від втрати близьких людей. Будинок працює в Івано-Франківську на Набережній імені Василя Стефаника, 28Б. 

Більшість людей в часі смерті їхніх рідних перебувають у шоковому стані та не знають, що робити і куди звертатися за порадою.

"Ми радимо викликати швидку, поліцію, отримувати свідоцтво про смерть. Пізніше пропонуємо послуги з переодягання, бальзамування та перевезення тіла до холодильної камери,  розповідає священик Степан Гнитка  парох парафії свв. апп. Петра і Павла.  Тим часом родина може займатися необхідними справами, оформляти документи".

1

За словами отця Степана Гнитки, під керівництвом якого було побудовано і функціонує ритуальний будинок, в більшості випадків франківчани тримають тіла своїх померлих родичів удома, а це небезпечно. Дуже важливо, щоб тіло до похорону зберігалося при правильному температурному режимі, особливо влітку.

"Не рекомендовано тримати тіла померлих у квартирах. Через дві години після смерті тіло починає виділяти трупний яд. Людина, яка тримає тіло вдома, отруює не лише себе, але й сусідів, оскільки більшість наших будинків не обладнанні нормальною ізоляцією та витяжками",  говорить о. Степан Гнитка.

У ритуальному будинку готові забезпечити всім необхідним для похорону  від вибору домовини до організації поминальних обідів. Людям пропонують домовини, вінки, дерев'яний хрест, покривало і все, що потрібне в такій ситуації, за помірними цінами. Вартість поминальних обідів залежить від обраного меню.

Є можливість скористатися холодильною камерою і залою для прощання за 300 гривень на добу.

"Не обов’язково купляти у нас домовину, хрест  чи іншу похоронну атрибутику. Можна приїхати зі всім своїм. Немає такого: перебуваєш у нас  купляєш тут. У нас все залежить від родини, що хоронить свого померлого".

Зал для прощання обладнаний потужною витяжкою. Якщо похорон великий настільки, що не вміщає всіх в залі для прощання, тоді відкривають храм і рідні прощаються з померлим у церкві.

23

Зала для прощання 

Ритуальний будинок не обмежений парафією свв. апп. Петра і Павла. Послуги надаються усім мешканцям Івано-Франківська, незалежно від місця проживання чи віросповідання. Родина також може запросити для відправи похорону священика зі своєї чи будь-якої іншої парафії.

"Якщо людині потрібна допомога – не важливо, де вона мешкає чи до якої церкви ходить, бо цей заклад повинен служити для потреб всієї громади нашого міста",  говорить о.Степан Гнитка.

Детальніше з послугами, які пропонує ритуальний будинок свв. апп. Петра і Павла УГКЦ в Івано-Франківську, можна ознаймитися на сайті >>>.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: