fbpx

Саакашвілі депортували у Польщу, – Держприкордонслужба

17:53, 12.02, 2018

Силовики були змушені застосувати силу, кажуть у відомстві.

Лідер РНС Михайло Саакашвілі був повернутий до країни свого попереднього перебування. Про це повідомив речник ДПСУ Олег Слободян, передає ТСН.

За його словами, сьогодні, 12 лютого, військові Державної прикордонної служби спільно з представниками Міграційної служби та Нацполіції довели до відома політика  рішення про його повернення до країни попереднього перебування.

"Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Михайла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку",  йдеться у повідомленні.

У відповідності до рішення Мостиського суду Львівщини щодо незаконного перетину кордону Саакашвілі та відхилення позовів політика про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, його повернули до країни, звідки він прибув.

"У відповідності до наведених вище судових рішень дана особа перебувала не території України незаконно, а тому із дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство", – написав Слободян.

Він не вказав назви країни, однак раніше повідомлялося, що український кордон Саакашвілі перетнув на Львівщині з боку Польщі.

Нагадаємо, сьогодні, 12 лютого, у Києві біля ресторану "Сулугуні" у Музейному провулку затримали лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Соратники політика стверджували, що його мають відвезти до аеропорту "Бориспіль", аби депортувати з України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: