fbpx

Саакашвілі хоче впровадити в Україні пряму демократію за швейцарським зразком

Політика 18:31, 10.07, 2018

Лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі планує розпочати кампанію з впровадження в Україні прямої демократії за швейцарським зразком.

Про такі плани на найближчий час він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

"Якщо ми хочемо жити, як швейцарці, то нам і діяти потрібно, як швейцарцям. А швейцарці дуже пильно контролюють свою владу. Якщо влада не приймає тих законів, які їм потрібні, вони збирають 100 тисяч підписів, виносять потрібний їм закон на референдум і самі приймають його. Якщо влада приймає якесь рішення, яке їм не подобається, вони збирають 50 тисяч підписів, проводять референдум і самі скасовують це рішення. Нам потрібна така ж система", – пояснив Саакашвілі.

Крім того, Саакашвілі розповів, як в Україні можна запобігти фальсифікаціям на виборах шляхом електронної системи голосування.

"Плюс нам потрібна гарантовано захищена від будь-яких фальсифікацій і дуже дешева у використанні система електронного голосування. Ви всі спостерігаєте той цирк, який Порошенко влаштував з затвердженням складу Центральної виборчої комісії. Йому потрібен контроль над тим, хто рахуватиме голоси. Не потрібно бути Ейнштейном, щоб зрозуміти, для чого. Для того, щоб красти ваші голоси та фальшувати вибори, щоб проштовхувати на посади мерів бандитів – таких, як громадянин Росії та офіцер російської армії Труханів. Для того, щоб продовжувати на пару з Ахметовим та іншими покидьками грабувати вас й далі. Центральну виборчу комісію та інші виборчі комісії потрібно відправити на смітник. Цим я теж буду займатися", – відзначив лідер РНС.

"Найближчим часом я детально розповім вам, як ми всі разом зможемо цього домогтися. Мені дуже потрібна ваша допомога, я один не впораюся", – додав він.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: