fbpx

Саакашвілі позбавили українського громадянства

Політика 20:05, 26.07, 2017

Рішення ухвалила Комісія з питань громадянства Державної міграційної служби України. На його підставі Президент України видав відповідний указ.

Колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Михайло Саакашвілі позбавлений українського громадянства. 

З приводу громадянства Саакашвілі запит до Генеральної прокуратури України надіслав нардеп Андрій Лозовой, ГПУ звернулась до міграційної служби. За запитом нардепа Комісія з питань громадянства ДМС ухвалила відповідне рішення.

На сайті Державної міграційної служби повідомили про те, що президент України видав указ про втрату громадянства України.

Саакашвілі втратив громадянство, пояснили в ДМС, на основі ст. 19 Закону "Про громадянство", а саме – на підставі неправдивих даних, вказаних в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА, було вказано, що він не перебуває під слідством в Україні чи за її межами, проте відомо, що на території Грузії Саакашвілі було заочно заарештовано. 

"Матеріали стосовно Михайла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові України та у встановленому порядку розглянуті на засіданні Комісії. За Конституцією України Президент України приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства", – йдеться в офіційному повідомленні міграційної служби. 

Прес-секретар Саакашвілі Дарія Чиж інформацію про позбавлення громадянства спростувала, інформує НВ. 

В інтерв’ю напередодні події, яке Саакашвілі дав виданню, на запитання про те, що він буде робити у випадку позбавлення громадянства, політик сказав: "А нічого. Буду сидіти тут, у Києві, жодних проблем. Буду сидіти в Києві без громадянства. Буду просто ходити по Майдану". 

"Порошенко біжить попереду світових диктаторів: забрав громадянство у Саакашвілі і заборонив йому в’їзд в Україну. Ну й перелякався…!" – відреагував на події у Фейсбук Давід Сакварелідзе, соратник Михайла Саакашвілі. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: